Advertentie

Hebban vandaag

Nieuws /

Toon Kortoomsjaar in de streek waar zijn boeken spelen

door Martijn (Hebban Crew) 5 reacties
Op 23 februari 2016 is het 100 jaar geleden dat Toon Kortooms geboren werd in Deurne. Dit wordt gevierd met een heus jubileumjaar voor de schrijver van boeken als Help, de dokter verzuipt! en Beekman en Beekman.

Toon Kortooms was leraar en na de Tweede Wereldoorlog ook journalist. Zijn boeken waren meestal gebaseerd op zijn eigen ervaringen en spelen zich doorgaans in de streek De Peel af. Volgens de uitgever van zijn bestseller Beekman en Beekman, zijn daar meer dan twee miljoen exemplaren van verkocht, wat het de best verkopende roman in Nederland zou maken.

In zijn geboortedorp Deurne was al veel aandacht voor de streekromanschrijver. Zo is er een Grand café naar zijn boeken vernoemd, is er een Toon Kortooms Park en staat er op de markt voor de bibliotheek een bronzen buste van hem met het opschrift 'Toon Kortooms schrijver - In zijn boeken is de Peel vereeuwigd.'

En nu komt er dus het Toon Kortoomsjaar, met evenementen (zoals een boekenmarkt, een voorleesavond, een fandag, een filmnacht en veel meer), tentoonstellingen rond personages en gebeurtenissen uit Kortooms' boeken en arrangementen om De Peel van Kortooms te ontdekken.

bron: vvvdepeel.nlOver de auteur

Martijn (Hebban Crew)

468 volgers
777 boeken
21 favoriet
Hebban Crew


Reacties op: Toon Kortoomsjaar in de streek waar zijn boeken spelen

 

Gesponsorde boeken