Advertentie

Hebban vandaag

Nieuws /

Top 3 Kookboeken 2014 van Maaike Ebbinge

In 2014 verschenen enkele honderden kookboeken. De recensenten van Hebban Culinair hebben dit najaar zo'n 80 kookboeken gerecenseerd en voorzien van sterren. Deze maand geeft iedere recensent zijn of haar persoonlijke Top 3 Kookboeken van 2014 met een korte toelichting.
Maaike Ebbinge koos voor haar Top 3 kookboeken die alle zintuigen prikkelde.


2014 en kookboeken staan voor mij gelijk aan Hebban Culinair. Via via kwam ik ermee in contact. Kookboeken lezen, gebruiken en daar ook nog een recensie over mogen schrijven; wat een feest. Uit die kookboeken drie kiezen was voor mij dan ook een uitdaging, een hele leuke!
Waar moet een kookboek dan aan voldoen om in mijn top 3 te komen? Het mooiste kookboek is bijvoorbeeld niet per definitie het boek wat je het meest in de keuken gebruikt. Dus waar selecteer je op? Alle zintuigen willen uiteindelijk door een kookboek geprikkeld worden, leek mij het beste criteria, en daar voldoen de onderstaande drie boeken ruim aan.

Antonio Carluccio – Pasta
De verrassing van het jaar. Een pastaboek? Daar hebben we er toch meer van? Ja, maar nog niet zo een. Wat een genot, het plezier spat van de bladzijdes af. Eigenlijk een boek dat elke pastaliefhebber in huis zou moeten halen. Naast het zelf maken van pasta en het maken van overheerlijke sausen is er ook veel aandacht voor gevulde pasta, pasta uit de oven en dessert pasta.

Donna Hay – Nieuwe klassiekers
Dit boek heb ik mezelf cadeau gegeven en wat een cadeautje is het! Zo mooi dat het een tafelboek, een fotoboek, een doorgeef boek en een droomboek is en dat alles naast dat het óók een kookboek is. De recepten zien er zo simpel uit dat je direct zin hebt om de keuken in te gaan. Wat verwacht je nog meer van een kookboek?!

Molly Brown – Granen, peulvruchten en zaden
Ik heb van die dagen, weken, dat er opeens gezonder gegeten moet worden omdat ik dingen in de spiegel zie die er hopelijk niet eens zijn. Dan helpt dit kookboek. Granen en peulvruchten klinken niet alleen gezond maar zien er in dit boek ook heel gezond uit. Wat de titel wellicht doet vermoeden, is niet zo; het is niet (alleen) een vegetarisch kookboek. Dit boek heeft het afgelopen jaar het vaakst de keuken bereikt.Over de auteur

Maaike Ebbinge

84 volgers
256 boeken
11 favoriet


Reacties op: Top 3 Kookboeken 2014 van Maaike Ebbinge

 

Gerelateerd