Hebban vandaag

Advertorial /

Tuinieren doe je zó met deze boekentips

Groen natuurlijk! Ben jij op zoek naar (lees)tips die je leven groener en gezonder maken? Bij KNNV Uitgeverij vind je volop inspiratie. Deze vier groene boeken helpen om je buurt, huis & tuin duurzamer in te richten. Met elk van deze boeken organiseert de uitgeverij samen met Hebban een winactie gedurende de Groene Week van Zomerlezen.

Plantchemie

Auteur: Katja Staring

Het nieuwe boek uit de populaire serie 'Avontuurlijk tuinieren'. Voor de doe-het-zelf-tuinier die houdt van experimenteren en graag gebruikmaakt van de natuurlijke kringloop. Meng je eigen compost en potgrond, brouw gier, knoflookspray en anti-jeukzalf. Ontdek de geheimen van de werkzame stoffen in je tuinplanten.

Uit Plantchemie:

'De magische ingrediënten die je nodig hebt, groeien gewoon in je tuin of in je directe omgeving. En verder kun je huishoudelijk plantaardig afval gebruiken, zoals bananenschillen of koffie. Plantchemie past helemaal in de levensstijl van afval verminderen en circulair leven.'

Een kleine biologische moestuin

Auteur: Arthur Motté
Vertaler: Ingrid Buthod

De moestuin van Arthur is een paradijsje waarin groenten welig tieren, een tempel van biodiversiteit en pracht. Hij wil zijn passie voor tuinieren graag met je delen. Geïnspireerd op methoden van de permacultuur weet hij op een paar vierkante meter enorm veel te verbouwen. En al die groente is nog lekker op je bord ook.

Uit Een kleine biologische moestuin:

'Als je moestuin is omgespit, moet je gaan zaaien! Daarmee begint het interessantste deel. Ik raad je aan om voordat je aan de slag gaat, na te denken over wat je zou willen verbouwen en eten. Neem de tijd, vraag familieleden en vrienden om advies en vergeet niet om alles te noteren!'

Guerrilla gardening

Auteur: Cerian Van Gestel

Een groene buurt maakt gelukkig. De bloemen voeden bijen en andere insecten. Samen tuinieren is gezellig. En al dat groen is ook nog eens gezond. Dit boek laat met praktische tips en voorbeelden zien hoe je je eigen buurt groener, gezonder en levendiger maakt.

Uit Guerrilla gardening:

'Zo'n tien jaar geleden kwam ik in aanraking met guerrilla gardening. Meteen voelde ik een 'klik'. Het past perfect bij waar ik van houd: concreet werk met een zichtbaar resultaat, gedragen door de kracht van het collectief. Samen de schouders ergens onder zetten en écht impact maken.'

The good plant

Auteur: Margo Togni

The good plant helpt je op weg met bloemen en planten in huis. Een praktisch boek vol inspirerende, duurzame tips om langer van planten te genieten en ze optimaal te verzorgen. Met handige tips voor duurzame keuzes, creatieve opdrachten (water, grond, stekken, drogen en meer) en nuttige adressen en lijstjes.

Uit The good plant:

'Gooi je plant niet weg maar doneer hem aan een plantenasiel bij jou in de buurt. Zij lappen hem weer op en geven hem door aan iemand die hem wél wil hebben. Uiteraard werkt dit ook andersom: koop niet altijd een perfecte plant bij een tuincentrum, maar adopteer een plant.'

Winactie

Tijdens de Groene Week maak je kans op alle vier bovenstaande boeken van KNNV Uitgeverij, hou Hebban dus goed in de gaten om er geen te missen! We gaan van start met Plantchemie, waarvoor je je nu kunt inschrijven. Wil jij kans maken op dit boek? Schrijf je via onderstaande knop in voor de winactie.

Naar de winactie

De Groene Week

Groen natuurlijk! Want wie houdt er nu niet van groen? Van groen(tes) op je bord tot eindeloze wandelingen in de natuur: geniet van vele (lees)tips om je wereld groener te maken. De Groene Week loopt van maandag 23 augustus tot en met zondag 29 augustus.

Meer groene leestipsOver de auteur

Hebban Crew

2366 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Tuinieren doe je zó met deze boekentips

Gesponsorde boeken