Advertentie

Hebban vandaag

Video /

Tussen de schrijvers #7: Waarom we over WOII moeten blijven lezen

door Hebban Crew 2 reacties
Dat boeken allesbehalve saai zijn bewijzen Vincent en Marcella van Uitgeverij Atlas Contact. In hun maandelijkse boekenvlog op Hebban nemen ze je mee achter de schermen van de boekenwereld. In Tussen de schrijvers #7 bespreken Vincent en Marcella met auteurs Ewoud Kieft, Mischa Cohen en Anders Rydell waarom we over de Tweede Wereldoorlog moeten blijven lezen.

Vincent Kolenbrander (pr fictie) en Marcella van der Kruk (redacteur non-fictie) ken je al van hun zeven vlogs vanaf de Frankfurter Buchmesse. Omdat wij er geen genoeg van kunnen krijgen en jij waarschijnlijk ook niet, vlogt dit duo maandelijks op Hebban over literaire festivals, boekpresentaties en bijzondere ontmoetingen met schrijvers.

Er verschijnen nog steeds veel boeken over de Tweede Wereldoorlog. Maar waarom eigenlijk? En wat is het belang van deze boeken? In boekenvlog Tussen de schrijvers #7 gaan Vincent en Marcella in gesprek met drie schrijvers die net een boek over dit onderwerp schreven. Ewoud Kieft vertelt over Mein Kampf, Mischa Cohen schreef over de nazi-opvoeding van Dick Woudenberg en Anders Rydell over hoe de nazi’s in heel Europa bibliotheken plunderden. Waarom schreven ze hun boek en wat is het belang ervan?

Bekijk ook:
Tussen de schrijvers #1 - Colson Whitehead en Bert Wagendorp
Tussen de schrijvers #2 - Bert Wagendorp over Masser Brock
Tussen de schrijvers #3 - Nadja Tolokonnikova geeft een stoomcursus in verzet komen

Tussen de schrijvers #4 - Wat je wilt weten over debuteren
Tussen de schrijvers #5: Dansen op het Boekenbal!
Tussen de schrijvers #6: Wat hebben we nodig in een liefdesrelatie?Over de auteur

Hebban Crew

2125 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Tussen de schrijvers #7: Waarom we over WOII moeten blijven lezen

 

Gerelateerd

Gesponsorde boeken