Advertentie

Hebban vandaag

Nieuws /

TV: The Whispers

door Tanja Krone 1 reactie
Er komen steeds mee series met een bovennatuurlijk tintje op tv, ook in Nederland. Één van de nieuwste is The Whispers, dat vanaf 15 juni wordt uitgezonden door 13th street in Nederland. Het eerste seizoen telt dertien afleveringen en is geproduceerd door, onder andere, Steven Spielberg. De serie is gebaseerd op het verhaal Zero Hour van Ray Bradbury. Een kort, maar angstaanjagend verhaal uit 1951, dat net zo angstaanjagend is in 2015.

In The Whispers krijgen verschillende kinderen bezoek van een onzichtbare ‘vriend’, door ouders liefhebbend een verzonnen vriendje genoemd. Want als de kinderen in de lucht staan te praten tegen hun verzonnen vriendje, is dat natuurlijk vooral schattig. Het wordt al snel minder schattig wanneer de kinderen opdrachten krijgen van hun onzichtbare vriend. Deze opdrachten nemen gevaarlijke vormen aan. Claire Bennigan (gespeeld door Lily Rabe, bekend van onder andere American Horror Story), kinder-specialiste bij de FBI, mag de zaak onderzoeken. Al snel vraagt ze zich af of de kinderen dit allemaal zelf verzinnen, of dat er iets veel groters en mogelijk gevaarlijkers aan de hand is.

Aan de andere kant van de wereld, in de Sahara, werkt Wes Lawrence (gespeeld door Barry Sloane, bekend van Revenge). Als medewerker van het ministerie van defensie, ontdekt hij een onverklaarbaar en angstaanjagend geologisch fenomeen. Is er een verband tussen deze twee mysteries? In hoeverre is dit gevaarlijk voor de mensheid? En de belangrijkste vraag: wat kan er gedaan worden om de mensheid te redden?Over de auteur

Tanja Krone

25 volgers
227 boeken
0 favorieten


Reacties op: TV: The Whispers

 

Gesponsorde boeken