Advertentie

Hebban vandaag

Boek van de week /

Twee meisjes, drie jongens, één huis, nul ouders.

Feesten, uitslapen, eten wat je maar wilt: klinkt als een droom? In het boek van Sarah Mlynowski leidt een gebrek aan ouderlijk toezicht tot tien dingen die hoofdpersonage April beter niet had kunnen doen… ‘Tien dingen die ik beter niet had kunnen doen’ is hilarisch, misschien té herkenbaar en Boek van de Week!


Twee meisjes, drie jongens en een huis zonder ouders. Dat zijn de ingrediënten voor Tien dingen die ik beter niet had kunnen doen. Het resultaat is een YA-roman waarin per hoofdstuk de zonden worden opgebiecht, zoals liegen tegen je ouders, spijbelen en.. een roze hot tub kopen?  

Het boek begint met een spetterende openingsscène, die de lezer net zo overvalt als de 16-jarige April: met een huis dat de sporen draagt van een uit de hand gelopen feestje, een vreemde jongen in bed en een vader die onaangekondigd voor de deur staat. Daarna volgen flashbacks naar de voorafgaande drie maanden en langzaam wordt duidelijk hoe deze chaos tot stand is gekomen.  

De Canadese Sarah Mlynowski schrijft inmiddels voornamelijk tienerromans, maar is ook zeer bedreven in het chicklit-genre. Ze debuteerde in 2001 met de roman Milkrun, vertaald als Single Jungle, dat in zestien landen werd uitgegeven en waarvan wereldwijd meer dan 600.000 exemplaren werden verkocht. Na die vliegende start volgden nog vier volwassenenromans.  

Die chicklit-ervaring komt duidelijk naar voren in Tien dingen…. Elementen als vriendschap, familie, liefdesperikelen en seks zijn aanwezig, afgestemd op jongere lezers. Een grappig, over-de-top verhaal waarin het zou-ik-ook-wel-willen-maar-nooit-gedurfd-gevoel regelmatig opduikt, maar waarin ook serieuze momenten aan bod komen wanneer April worstelt met het nemen van beslissingen, en simpelweg volwassen worden.  

Benieuwd? Lees dan hier een fragment!

Over het boek:
Feesten tot in de ochtend, marshmallows als ontbijt en niet opstaan als je daar geen zin in hebt. Zo ziet het nieuwe leven van de 16-jarige April eruit. Nu haar vader voor zijn werk naar Cleveland is verhuisd, woont April tot het eind van het schooljaar bij haar vriendin Vi. Officieel onder toezicht van Vi's moeder, maar die is op tournee. Alleen heeft April dát niet aan haar ouders verteld.  

Lang leve de vrijheid in een huis vol jongens en een roze hottub in de tuin! Of niet? En waarom staat Aprils vader ineens op de stoep?Over de auteur

Lindy (Hebban Crew)

764 volgers
384 boeken
7 favoriet
Hebban Crew


Reacties op: Twee meisjes, drie jongens, één huis, nul ouders.

 

Gerelateerd

Over

Sarah Mlynowski

Sarah Mlynowski

Sarah Mlynowski is een Canadese schrijfster van chicklit en tienerromans. Ze deb...

Gesponsorde boeken