Meer dan 4,0 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid

Hebban vandaag

Nieuws /

Twee zusjes gebukt onder een familieschandaal: een sneak preview van 'Giftige tongen'

De historische romans van Rosa Ventrella focussen op het wel en wee van vrouwen in de geschiedenis. In haar nieuwste boek, 'Giftige tongen', zwicht een achtergelaten moeder en moet het gezin leren omgaan met de verstrekkende gevolgen van die keuze. Lees een sneak preview en schrijf je in voor de leesclub die we met het boek organiseren.

De Italiaanse Rosa Ventrella schrijft romans over de positie van vrouwen in de geschiedenis; een geliefd onderwerp waarover ze ook lezingen geeft. Daarbij schenkt ze bijzondere aandacht aan de emoties en zorgen van deze vrouwen, zodat er een indringend verhaal ontstaat dat menig liefhebber van historische romans zal aantrekken. Lezers die bekend zijn met Gemma Liviero's Ik laat je niet achter en Susan Crandalls Het sprookje van de eeuwige zomer zullen Ventrella aan hun stapel leesvoer willen toevoegen. 

In eigen land zijn er inmiddels al een aantal boeken van Ventrella's hand verschenen. Debuut Il giardino degli oleandri stond maandenlang in de bestsellerlijsten, maar het was haar vierde boek dat voor een internationale doorbraak zorgde. Storia di una famiglia perbene werd verkocht aan 17 landen, waaronder Nederland. Het boek werd bij ons uitgebracht onder de titel Een fatsoenlijke familie en ook de volgende roman werd aangekocht. Deze maand is Giftige tongen verschenen, vertaald door Dorette Zwaans en Rianne Aarts.

Giftige tongen

Puglia, 1945. De twee zusjes Teresa en Angelina groeien op in een arme boerenfamilie. Ze zijn in alles verschillend: Teresa is stil en kwetsbaar en Angelina is uitbundig en onbeschaamd.

Wanneer hun vader naar het front moet en de armoede echt toeslaat, zwicht hun moeder Caterina voor het verleidelijke aanbod van de machtige landeigenaar Personè.

De veilige gemeenschap verandert in een slangenkuil van giftige roddels. De schande van Caterina's keuze besmet de hele familie, maar heeft het tegenovergestelde effect op Angelina: zij weigert zich te schikken. Liever verliest zij zich in de sprookjes in haar hoofd. Met verstrekkende gevolgen.

Leesfragment

Ben je benieuwd naar deze Italiaanse, historische roman? Hebban organiseert een leesclub met Giftige tongen, en geeft je alvast een klein voorproefje om te kijken of het boek iets voor je is:

Lees de eerste 2 hoofdstukken

Over de auteur

'Rosa Ventrella writes a family saga of rare beauty and intensity: a polyphonic novel with a passionate, moving and intense protagonist, and with a rich, colourful writing, beaming with sounds, smells, perfumes, flavours, where each single word has been skillfully and wisely chosen.' - Newton Compton Editori

'Rosa Ventrella writes a magnificent novel, [...] in which the land is also the protagonist: a bit of harsh and fragrant Puglia, covered with briars and prickly pears, capable of giving everything and taking everything away.' - Mondadori

Schrijf je in voor de Hebban Leesclub!
Ben je geïnteresseerd in dit boek? Schrijf je dan snel in voor de Hebban Leesclub. We delen 15 exemplaren uit aan gemotiveerde lezers voor een groepsbespreking van dit boek op Hebban.

Een Hebban Leesclub - hoe werkt dat precies? Bezoek het Hebban Leesclub-kanaal Schrijf je in voor de Leesclubnieuwsbrief  Over de auteur

Hebban Crew

2387 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Twee zusjes gebukt onder een familieschandaal: een sneak preview van 'Giftige tongen'

 

Gerelateerd

Over

Rosa Ventrella

Rosa Ventrella

Rosa Ventrella werd geboren in Bari en woont in Cremona. Ze studeerde af in mode...

Hebban Spots

Giftige tongen

9 volgers

Welkom bij de leesclub rond 'Giftige tongen' van Rosa Ventrella (Xander Uitgevers). Onze hashtag is #hebbanleesclub. Heb je een vraag over deze leesclub, mail dan naar: vandaag@hebban.nl. Aansluiten...


Gesponsorde boeken