Hebban vandaag

Nieuws /

Überamstel: alternatieve opening van het nieuwe literaire seizoen

Voor wie denkt dat boekenvakkers zich alleen ophouden rondom de Amsterdamse grachtengordel, moet misschien zijn blik wat verruimen. Sinds dit jaar is de linkeroever van de Amstel de creatieve broedplaats voor literatuur.

Rond het terrein van de 'kauwgomballenfabriek' werken uitgevers als Robbert Ammerlaan (Hollands Diep), Nelleke Geel (Meridiaan), Oscar van Gelderen (Lebowski), Joost Nijsen (Podium), Sander Ruys (Maven Publishing) en Arjan Weenink en Floor Zijlstra (Carrera) om de mooiste boeken op de markt te brengen.  

Op zondag 6 september komen uitgeverijen Overamstel, Podium en Maven Publishing bij elkaar om het nieuwe literaire seizoen te openen met een hun eigen evenement: Überamstel.  

Het belooft een afwisselende dag te worden met optredens van bekende en veelbelovende schrijvers. Ook zullen er diverse interviews afgenomen worden. Dit alles vindt plaats in het sfeervolle café tHuis aan de Amstel, een voormalige ingenieurswoning in de buurt van de Zuidergasfabriek in Amsterdam-Oost. Uiteraard is er gelegenheid om het glas te heffen op het nieuwe boekenseizoen, inspiratie op te doen en boeken aan te schaffen.

Optredens zijn er onder anderen van: Alex Boogers, T.C. Boyle, Erik Dijkstra, Ronald Giphart, Krijn Peter Hesselink, Erik Jan Harmens, Kim van Kooten & Pauline BarendregtMartine de Jong, Nicolaas Klei, Susan Smit, Arjen Lubach, Inge IpenburgMaaike Sips, Willem Thies en Simon de Waal.  

Manuscripta, de officiële opening van het boekenseizoen, vindt een dag eerder plaats in Zwolle tijdens het Stadsfestival. Over de auteur

Soraya Vink (crew)

4 volgers
0 boeken
0 favorieten


Reacties op: Überamstel: alternatieve opening van het nieuwe literaire seizoen

 

Over

T.C. Boyle

T.C. Boyle

T. Coraghessan Boyle (1948, Santa Barbara, Californië) heeft 24 romans gesc...

Arjen Lubach

Arjen Lubach

Arjen Lubach (Lutjegast, 1979) is een Nederlandse auteur, televisiepresenta...

Susan Smit

Susan Smit

Susan Smit (1974) groeide op in Noordwijk en werkte tien jaar lang als model in ...

Ronald Giphart

Ronald Giphart

Ronald Giphart (1965) studeerde Nederlands en debuteerde in 1992 met zijn roman ...

Gesponsorde boeken