Hebban vandaag

Nieuws /

Uitdaging: lees de hele Grote Vriendelijke 100!

door Hebban Crew 102 reacties
In november werd de Grote Vriendelijke 100 gepresenteerd: de lijst met honderd favoriete kinderboeken aller tijden. Werd jij ook zo enthousiast van al die prachtige klassieke én nieuwe jeugdboeken en zou je ze wel eens willen (her)lezen? Je kunt nu meedoen aan de Grote Vriendelijke 100 Challenge: vink jij ze allemaal af?

Voor de Grote Vriendelijke 100 stuurden lezers massaal hun top 5 van kinder- en jeugdboeken in, waaraan zij de warmste herinneringen bewaren, die belangrijk zijn geweest voor hun leesleven of recentelijk ontdekt werden en tot favoriet bestempeld. Lampje van Annet Schaap werd in 2021 gekozen tot favoriete kinderboek aller tijden in deze verkiezing van de Grote Vriendelijke Podcast en Hebban. Het boek voert de lijst aan, vlak voor De brief voor de koning van Tonke Dragt en Kruistocht in spijkerbroek van Thea Beckman.

Wist je dat?

Van de 100 boeken op de lijst zijn er 57 geschreven door een vrouw en 43 door een man. De top 10 is bijna helemaal voor vrouwelijke auteurs, op twee boeken na. Opvallend is dat de lijst bijna net zoveel recente boeken als klassiekers bevat. 42 van de 100 titels komen uit deze eeuw. De lijst is samengesteld door bijna 2500 lezers die hun favoriete top 5 aller tijden instuurden.

De Grote Vriendelijke 100 Challenge

Wil jij alle 100 boeken lezen en afvinken? Dat kan nu! Meedoen is simpel: klik op de 'Meedoen'-button en je ziet direct hoeveel boeken jij al hebt gelezen van de lijst. Is er op jouw voortgangsbalk nog niets zichtbaar, maar weet je zeker dat je al titels van deze lijst hebt gelezen? Ga naar de boekpagina en zet het boek op 'gelezen'. Het telt dan automatisch mee voor deze leesuitdaging.

Hoeveel boeken van de GV100 heb jij gelezen? Ga de uitdaging aan en vink ze allemaal af!

De Grote Vriendelijke 100 Challenge

Maak je geen zorgen, je hoeft niet alle boeken binnen een jaar te lezen. De einddatum voor deze challenge staat op 31 december 2024: meer dan genoeg tijd dus voor het beleven van prachtige jeugdavonturen.

Kerstvakantie XL

In de strijd tegen corona heeft het demissonaire kabinet onlangs besloten om de start van de Kerstvakantie 2021 met een week te vervroegen. Hoe vermaak je je kinderen in deze kerstvakantie XL? Ga met je (klein-)zoon of dochter de uitdaging aan! Kies samen een jeugdboek dat je deze vakantie wilt lezen. Praat erover, deel je leeservaring met elkaar (wat vond je mooi of spannend, wat vond je minder leuk aan het boek) en schrijf een gezamenlijke leeservaring op de boekpagina. Dat hoeft niet ingewikkeld te zijn: heb vooral plezier bij het delen van jullie mening met anderen.

Klik hier voor meer tips en inspiratie!

Hoe pak jij deze Challenge aan?

Hoeveel boeken heb jij al gelezen van deze lijst? En welk staat als eerste op de nominatie om gelezen te worden? Met wie ga je samen lezen? Lees jij de lijst van 1 tot 100, of kies je willekeurig? Laat het weten in de reacties onder dit artikel!Over de auteur

Hebban Crew

2262 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Uitdaging: lees de hele Grote Vriendelijke 100!

 


Gesponsorde boeken