Advertentie

Hebban vandaag

Dossier /

Uitgelicht: Het duistere pact - Rianne Lampers

Door regelmatig een boek te behandelen dat niet of weinig is belicht op onze portal, probeert Hebban Young Adult in 'uitgelicht' een zo breed mogelijk beeld te scheppen van interessante jeugdboeken. Of deze nu recent zijn verschenen, al een tijdje geleden zijn gepubliceerd of inmiddels tot de klassiekers behoren.

Deze keer in 'uitgelicht', Het duistere pact, geschreven door Rianne Lampers. Lampers schreef eerder De vriend van de koning, een fantasyroman voor Young Adults

De Kronieken van deze tijd
Het duistere pact 
is het eerste deel in de tweedelige serie De Kronieken van de Nieuwe Tijd. Uitgegeven in 2007 en heruitgegeven in 2011 door haar eigen uitgeverij Celtica Publishing, verscheen in 2011 tegelijkertijd met deel 2 uit deze serie: Vooravond van Armagddo. Op de website van Lampers staat aangekondigd dat deel 3 in het voorjaar van 2014 zou verschijnen, helaas is het boek nog niet verschenen en is deze aankondiging niet geupdate.

Lampers schrijft met Het duistere pact een soft horrorverhaal. Het verhaal speelt zich in Zeeuws Vlaanderen af. Het duistere pact biedt daarmee in ieder opzicht spanning van eigen bodem. Het verhaal is geschreven voor Young Adults die van spanning, horror en fantasy houden, maar is zeker ook geschikt voor volwassenen die zich richten op dit genre. 

Positieve punten namens lezers
Het verhaal is krachtig en met veel passie geschreven door Lampers. De schrijfstijl is vlot, fantasierijk en de karakters en gebeurtenissen zijn geloofwaardig en heel belangrijk onvoorspelbaar. Het is een boek dat je in één keer wilt uitlezen, waarbij verschillende emoties zich razendsnel afwisselen.

Minpunten namens lezers
Voor sommige lezers is de schrijfstijl iets te vlot. Plot is niet opzienbarend, maar wel effectief.

Inhoud Het duistere pact
De vijftienjarige Monique is gothic en krijgt een 19e-eeuwse jurk, maar ook een halsketting en oorbellen waarin drie tranen van zwarte obsidiaan zijn verwerkt. Ze is ontzettend blij De jurk past perfect bij haar gothic-imago. Maar zodra ze de kleding draagt gebeuren er al heel snel allerlei vreemde ongeluken. Ook haar moeder krijgt een ongeluk en raakt in een coma. Ze gaat samen met de vriend van haar moeder, Theo, naar het oude huis van Eloise. Monique haat Theo en besluit hem om te brengen en ontstaat er een waar horrorscenario. Wie is toch Eloise, wil ze soms terugkeren uit de dood en welk duister pact verbindt Monique en Eloise met elkaar? 

Over de auteur
Rianne Lampers is geboren in 1963 in het verre Suriname. Daar heeft zij slechts negen maanden gewoond, daarna verhuisde haar familie terug naar Nederland. In april 2011 richtte zij uitgeverij Celtica Publishing op. Hiermee vervulde ze haar lang gekoesterde wens om niet alleen haar eigen werk naar een hoger plan te tillen, maar ook dat van anderen.

Aan de bizarre fantasie van Rianne ontspruiten vooral verhalen in het fantasy genre, maar eigenlijk wil zij zich niet in een hokje geplaatst zien. In dat kader schrijft ze onder het pseudoniem Marian Kramer en laat zij onder die naam haar romantische kant spreken.Over de auteur

Natasza Tardio

259 volgers
280 boeken
34 favoriet
Auteur


Reacties op: Uitgelicht: Het duistere pact - Rianne Lampers

 

Gerelateerd

Over

Rianne Lampers

Rianne Lampers

Een lezende schrijver, een schrijvende lezer en sinds 2011 ook uitgever. Het lie...

Gesponsorde boeken