Meer dan 4,0 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid

Hebban vandaag

Nieuws /

Uitgever brengt nieuwe verhalenbundel van Elmore Leonard

Goed nieuws voor de fans van Elmore Leonard. Zijn uitgever publiceert volgend jaar een bundel met nog niet eerder in druk verschenen verhalen van de thrillerauteur. De meeste verhalen zijn geschreven in de jaren vijftig, toen Leonard nog copywriter was.

Uitgever Weidenfeld & Nicolson meldt volgens The Guardian dat de verhalen zich afspelen op verafgelegen locaties. ''Van de kroegen in een kleine stad in New Mexico tot een militaire basis in Kuala Lumpur.''

De auteur van veelgeprezen thrillers als Get Shorty en Out of Sight stond aan het begin van zijn carrière altijd om vijf uur 's ochtends op om enkele uren te kunnen schrijven, voordat hij naar zijn werk, een reclamebedrijf in Detroit, vertrok. In 1951 verkocht Elmore Leonard zijn eerste verhaal, de western Trail of the Apache.

Volgens de uitgever, die Leonards bundel The Unpublished Stories in het najaar van 2015 op de markt brengt, kenmerken de vroege verhalen zich al door 'vlijmscherpe dialogen en een ongekende snelheid'. Ze tonen 'een meester die al op jonge leeftijd zijn ambacht beheerst'.

Leonard, die 45 boeken schreef, waaronder bestsellers als Mr Paradise en Be Cool, stond bekend om zijn strikte schrijfregels. Zo drukte hij aspirant-auteurs op het hart nooit een boek te beginnen met een beschrijving van het weer. Ook moest zuinig worden omgesprongen met uitroeptekens! Zijn belangrijkste gebod was: 'Als het klinkt alsof het geschreven is, herschrijf ik het.' De auteur overleed in augustus 2013 op 87-jarige leeftijd.

(Bron: The Guardian)Over de auteur

Hebban Crew

2385 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Uitgever brengt nieuwe verhalenbundel van Elmore Leonard

 

Gerelateerd

Over

Elmore Leonard

Elmore Leonard

Elmore Leonard (1925-2013) was een Amerikaanse bestsellerauteur en scenarioschri...


Gesponsorde boeken