Advertentie

Hebban vandaag

Nieuws /

Uitgever geeft voorrang aan terreurthriller Aspe

De Italiaanse uitgeverij Fazi Editori onderbreekt de chronologische volgorden waarmee ze de thrillers van het Vlaamse verkoopkanon Pieter Aspe op de markt brengt. Ze geeft nu voorrang aan de vertaling van 'Het oor van Malchus', vanwege de hoge actualiteitswaarde.

Fazi Editori is sinds 2009 de vaste uitgever van Pieter Aspe in Italië. Ze startten de reeks rond commissaris Van In met Het vierkant van de wraak (Il quadrato della vendetta) en brachten sindsdien vijf boeken van hem uit in chronologische volgorde.

Omwille van Aspes kennelijk toenemende populariteit als opiniemaker in Italië, besluit Fazi Editori nu om het ritme van de reeks te onderbreken en voorrang te geven aan de vertaling van Het oor van Malchus. Het is de eerste keer dat een buitenlandse uitgever de chronologie van de reeks rond Van In onderbreekt om voorrang te geven aan zijn meest recente werk.

Na de aanslagen in Parijs en tijdens de terreurdreiging in Brussel in november en december vorig jaar, werd Pieter Aspe door grote Italiaanse kranten geïnterviewd en leverde hij meerdere opiniestukken aan Italiaanse media over het Belgische terreurbeleid. Recent werd hij geprogrammeerd als centrale spreker op twee Italiaanse literaire festivals. Valentina Bortolamedi, de Italiaanse uitgever van Pieter Aspe, zegt over het uitbrengen van Het oor van Malchus: 'We hebben de rechten op dit boek gekocht omdat de plot is verbonden met recente gebeurtenissen. De focus op religieus terrorisme zal zeker het Italiaanse publiek aanspreken.'

In Het oor van Malchus confronteert Pieter Aspe Van In en zijn lezers met terreurdaden die uit een onverwachte hoek komen: die van het katholieke extremisme. Hij laat geradicaliseerde katholieke priesters aanslagen plegen op feestende jongeren in een discotheek in Brugge; een fictionele vertelling die sinds de aanslag op poptempel Bataclan in Parijs (foto) bijna profetisch is gebleken. Het oor van Malchus verscheen immers in oktober 2015, ruim een maand voor de aanslagen.

Voor Import, zijn nieuwe boek dat verschijnt in april 2016, bedient Pieter Aspe zich van de actualiteit en pleegt hij verder onderzoek naar de impact van de terrreurdreiging en de vluchtelingencrisis en hoe onze samenleving zich hiertoe verhoudt. Hij speelt opnieuw met het ‘wat als?’-principe: wat als er tussen de horden vluchtelingen die in ons land aankomen een mol zit met alleen maar slechte bedoelingen? Het oor van Malchus zal in Italië verschijnen als L'orecchio di Malco.


Over de auteur

Hebban Crew

2124 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Uitgever geeft voorrang aan terreurthriller Aspe

 

Gerelateerd

Over

Pieter Aspe

Pieter Aspe

Pieter Aspe (1953-2021), pseudoniem van Pierre Aspeslag, was tijdens de woelige...

Gesponsorde boeken