Advertentie

Hebban vandaag

Nieuws /

Uitgeverij Palmslag viert tienjarig jubileum

Dit jaar bestaat Uitgeverij Palmslag tien jaar. Dat viert de uitgeverij met de lancering van een eigen crowdfundingplatform, een verjaardagskalender , een schrijfwedstrijd en de eerste 'Palmslagdag'.

In 2006 ging Palmslag van start met wat redactiewerk voor twee tot drie boeken per jaar. Inmiddels heeft het fonds ruim zestig boeken en dichtbundels en ruim vijftig auteurs. Het tienjarig jubileum is voor de uitgeverij een goede reden om nog een tandje bij te zetten. Zo organiseert ze onder meer een schrijfwedstrijd met het thema 'PS' (vrij naar postscriptum en de afkorting van Palmslag) waarvan de beste verhalen worden gebundeld en gepresenteerd tijdens de eerste 'Palmslagdag' eind dit jaar.

In juli verschijnt ook een verjaardagskalender, 'Lang zullen ze lezen', met gedichten van Merel Morre en illustraties van de winnaar van de Stripschapprijs 2016, Maaike Hartjes.

Ook op innovatief gebied wil de uitgeverij stilstaan bij het jubileum. Sinds deze maand is het voor schrijvers en dichters die bij Palmslag willen uitgeven daarom mogelijk om te crowdfunden via Slagboom. Op die manier wil de uitgeverij auteurs die de publicatie van hun boek zelf financieren een duwtje in de rug geven. Auteurs kunnen direct contact met lezers en donateurs hebben en lezers kunnen hun mening over bijvoorbeeld een omslag of boektitel delen. De lezer als ambassadeur om het boek nog beter te maken. Iedereen die de auteur op weg helpt om het boek te kunnen publiceren, krijgt volgens Palmslag een passende tegenprestatie voor zijn of haar donatie.

Voor meer informatie: www.palmslag.nlOver de auteur

Daphne van Rijssel (crew)

1 volger
0 boeken
0 favorieten


Reacties op: Uitgeverij Palmslag viert tienjarig jubileum

 

Gesponsorde boeken