Advertentie

Hebban vandaag

Nieuws /

Uitreiking Woutertje Pieterse Prijs uitgesteld

De uitreiking van de Woutertje Pieterse Prijs, die op 9 april zou plaatsvinden, is uitgesteld in verband met het overlijden van juryvoorzitter Wim Brands. Dit heeft de organisatie bekendgemaakt.

Wim Brands werd in september vorig jaar benoemd tot juryvoorzitter van deze prijs voor het beste jeugdboek. Hij volgde toen Hanneke Groenteman op, die na drie jaar afscheid nam. 

Programmamaker en dichter Brands, die kampte met een ernstige depressie, maakte afgelopen maandag op 57-jarige leeftijd een einde aan zijn leven. De organisatie van de Woutertje Pieterse Prijs laat in een verklaring weten: 'Het bestuur van de Prijs vindt het niet gepast een feestelijke middag te organiseren zo kort na het overlijden van Wim Brands.' Later wordt bekendgemaakt wanneer alsnog de prijs wordt uitgereikt. 

Voor de prijs zijn de volgende auteurs en illustratoren genomineerd: Thé Tjong-Khing voor Bosch. Het vreemde verhaal van Jeroen, zijn pet, zijn rugzak en de bal…, Bart Moeyaert en Gerda Dendooven voor De Hemel, Joukje Akveld voor Een aap op de WC, een dierentuin in oorlogstijd, Ted van Lieshout voor Rond vierkant vierkant rondEdward van de Vendel en Martijn van der Linden voor Stem op de Okapi en Imme Dros en Harrie Geelen voor Tijs en de Eenhoorn . De prijs bestaat uit een oorkonde en een bedrag van 15.000 euro.Over de auteur

Hebban Crew

2124 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Uitreiking Woutertje Pieterse Prijs uitgesteld

 

Gesponsorde boeken