Advertentie

Hebban vandaag

Boek van de week /

Unieke YA Fantasy in Nederlandse setting

Barbara Veenman werd al vergeleken met J.K. Rowling. Een mooi compliment voor de schrijfwijze van deze auteur. Tegelijkertijd is haar YA fantasy-reeks bijzonder en uniek: een serie die eens niet over vampiers en weerwolven gaat én zich afspeelt in Nederland. Nu is er het afsluitende deel van de ‘Hemelpoort’-trilogie: ‘Lilly’!


Veenman voltooide met Lilly haar Hemelpoort-trilogie, die begon met de boeken Raaf en Sam. Deze young-adult fantasyreeks is uniek door de interessante elementen uit de wereld van de archeologie en religie die de schrijfster erin verwerkte. De Nederlandse setting maakt de boeken extra bijzonder. In een interview zegt Veenman daarover: ‘Ik wilde een fantasy-verhaal schrijven dat zich in Nederland afspeelt en niet weer over vampiers en weerwolven gaat. Het werden engelen en daarmee ontstond het verhaal van de Hemelpoort-trilogie.' 

Veenman is opgeleid als theologe, niet zo gek dus dat de schrijfster voor engelen (en demonen) koos. Bovendien is ze werkzaam als docente Godsdienst en CKV, en weet de elementen dan ook op een toegankelijke manier in haar verhalen te verwerken. Leuk weetje: veel van de personages baseerde ze op haar eigen leerlingen en collega’s!  

De serie begint met de verhuizing van de vijftienjarige Lilly en haar vader van de grote stad naar een suf dorpje op de Veluwe. Lilly's moeder is overleden en aan haar vader heeft ze niet zo heel erg veel. Die zit met zijn gedachten bij allerlei opgravingen. Over puberdochters weet hij maar weinig. Lilly voelt zich verloren en als er dan ook nog monsters verschijnen, weet ze echt niet meer hoe ze het heeft. Gelukkig maakt ze al snel vrienden op haar nieuwe school, waaronder de knappe Raphael... Wanneer er ook nog mysterieuze voorvallen plaatsvinden in de bossen, volgt een spannend, maar ook gevaarlijke speurtocht naar de oorzaak.  

Over Lilly:
Met twee van de drie delen van de legendarische hemelpoort in handen, lijkt de overwinning op Lucifer nu eindelijk binnen handbereik. Niets is echter minder waar. Net als iedereen in het kleine dorpje op de Veluwe de draad weer op probeert te pakken verschijnt plotseling Lucifer in al zijn verschrikking aan een van Lilly's favoriete leerkrachten op het Sint Jozef. Amper van de schrik bekomen staat er enkele dagen later ook nog eens met bloederige letters een huiveringwekkende boodschap op de muren van de kleine kerkkapel geschreven, en tot overmaat van ramp blijkt een van de demonen die de afgelopen maanden Lilly en haar nieuwe vrienden hebben geteisterd ongevraagd zijn intrek te hebben genomen in Lilly's kledingkast... en voorlopig lijkt hij niet van plan om snel weer weg te gaan!  

Winactie:
Was jij nog niet bekend met de boeken van Barbara Veenman? Dan kun je daar nu verandering in brengen. Van uitgeverij Conserve mogen wij namelijk de gehele trilogie weggeven. Hoe je kans maakt, lees je door op het Giveaway-kader rechts van dit artikel te klikken. Succes!  Over de auteur

Lindy (Hebban Crew)

764 volgers
384 boeken
7 favoriet
Hebban Crew


Reacties op: Unieke YA Fantasy in Nederlandse setting

 

Gerelateerd

Over

Barbara M. Veenman

Barbara M. Veenman

Barbara M. Veenman (Rotterdam, 1962) is een Nederlandse auteur. Daarnaast is ze ...

Gesponsorde boeken