Hebban vandaag

Listmania /

9 redenen om een boek cadeau te doen aan je Valentijn

door Hebban Crew 8 reacties
We kunnen het niet vaak genoeg zeggen: een boek is het meest persoonlijke cadeau dat je kunt geven. En, reminder: aanstaande vrijdag is het Valentijnsdag. Dit jaar geen rozen, chocola of knuffelbeertjes.

Ben je nog steeds bezig met je goede boekenvoornemens en ga je écht iedereen een boek cadeau doen dit jaar? Wij geven je genoeg redenen om je (toekomstige) Valentijn óf jezelf een boek cadeau te doen deze 14e van februari.  

Jij bent: gelukkig in de liefde

Jij bent al samen met je geliefde. Valentijnsdag is voor jullie een feestje. Niks meer aan doen, behalve heel vaak aan elkaar laten merken hoeveel je van de ander houdt. En dat doe je natuurlijk door het geven van een boek, om deze redenen:  

1. Je kunt je partner bedanken voor de tijd dat jullie al samen zijn
Want daar draait Valentijnsdag toch om? Het vieren van de liefde! En dat is een prima reden om een mooi boek cadeau te doen.

2. Je kunt je partner (subtiele) hints geven
Jullie zijn misschien al een hele tijd samen en waarschijnlijk heb je al veel eigenschappen van elkaar geaccepteerd. Maar toch, soms zou je wel willen dat ‘ie… Met een boek kun je een (subtiele) hint geven. Bijvoorbeeld Opgeruimd!, als je wilt dat er meer wordt opgeruimd. Of Te voet als je vaker zou willen wandelen. Of misschien is de hint wel gewoon dat er meer gelezen moet worden…         

3. Je kunt het boek stiekem zelf lezen
Een hele slimme tip: kies een boek dat zowel jij als je partner leuk vindt. Als dat boek toch in huis is, kan je het zelf namelijk ook lezen! Dan weet je zeker dat het cadeau in ieder geval door één iemand goed wordt ontvangen.

Jij hebt: een doel

Valentijnsdag is voor jou een spannende dag. De stille aanbidder is na deze dag niet zo stil meer. Jij hebt namelijk een doel: je Valentijn voor je winnen. En dat ga je doen met een boek, om deze redenen:

1. Je kunt laten zien dat je iemand goed kent
Een boek is een persoonlijk cadeau. Door het geven van een boek kun je laten zien dat je iemand echt kent. Dat je goed naar zijn of haar verhalen hebt geluisterd en dat je op basis van die informatie nu een perfect cadeau hebt gevonden. Dat heet indruk maken.

2. Je kunt laten zien dat je zelf erg belezen bent
Een andere manier van indruk maken, is laten zien dat je zelf erg belezen bent. Het boek dat je geeft kan namelijk ook veel over jou zeggen. Geef een cadeau dat past bij wat jij wilt uitstralen, maar vergeet niet dat de ontvanger het ook leuk moet vinden!

3. Een boek is een veilig cadeau
Een boek is veiliger dan rozen. Minder spannend dan een luchtje. Het heeft namelijk niet per se een romantische lading. Weet je niet helemaal zeker of het gevoel wederzijds is, dan is een boek een veilig cadeau.

Jij bent: vrijgezel  

Laten we bij deze voor eens en altijd duidelijk maken dat je niet zielig bent als single. Vrijgezel zijn is hartstikke leuk. Niemand die zich bemoeit met jouw leesrituelen, niemand die kan zeuren over het feit dat je o-ve-ral boeken hebt staan. Daarom koop jij deze Valentijnsdag een cadeau voor jezelf, en wel om deze redenen:

1. Je bent niet alleen
Lees een boek en je bent niet alleen. Je hebt tal van personages waar je je mee kunt omgeven, een wereld waar je je in kunt verdiepen en afleiding. Jij hoeft je niet alleen te voelen op Valentijnsdag want jij hebt je boek, wat een fijn gezelschap!

2. Je moet jezelf af en toe verwennen
Als niemand anders het doet, doe je het toch gewoon zelf. Je moet jezelf af en toe verwennen, een beloning geven voor het harde werk dat je dagelijks doet of die rotdag die je hebt gehad. Eigenlijk heb je helemaal geen reden nodig. Alleen maar een excuus. Valentijnsdag: koop dat boek voor jezelf.  

3. Je hebt geld over want je hoeft geen cadeau voor iemand te kopen
Als je geen cadeaus voor anderen hoeft te kopen, hou je geld over. En als je dan toch geld over houdt, kun je net zo goed iets voor jezelf kopen. Een boek, bijvoorbeeld.  

Cadeautipper

Weet je wel dat je een boek wil geven, maar nog niet welk boek? We hebben een heel team van (liefdes)experts, die jou een persoonlijk advies kunnen geven.

Naar de cadeautipper


Geef jij ook een boek cadeau met Valentijnsdag? Laat het ons weten in de reacties.  Over de auteur

Hebban Crew

2369 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: 9 redenen om een boek cadeau te doen aan je Valentijn

 


Gesponsorde boeken