Advertentie

Hebban vandaag

Interview /

Valentijnprijs: interview met Olga van der Meer

'M/V' van Olga van der Meer is genomineerd voor de Valentijnprijs 2015. Hebban Romance stelde de auteur enkele vragen over het boek en haar nominatie voor deze belangrijke prijs. Lees snel het interview om meer te weten te komen!

Van harte gefeliciteerd met je nominatie voor de Valentijnprijs. Kun je ons iets vertellen over het boek?

"M/V gaat over een verliefd stel, waarvan de man worstelt met een geheim. Op een gegeven moment komt de aap uit de mouw: hij blijkt transseksueel te zijn. Geboren als man en proberend daarnaar te leven is hij altijd diep ongelukkig geweest. Nu, als volwassene, kan hij dat niet langer ontkennen en besluit hij de stap te zetten tot de transformatie naar vrouw. Dat heeft uiteraard een enorme impact op zijn vriendin. Zij houdt zoveel van hem dat ze hun relatie niet wil verbreken. Als ze hem voor haar ogen tot vrouw ziet veranderen blijkt dat echter veel moeilijker te zijn dan ze van tevoren had ingeschat. Hij is niet slechts een man in vrouwenkleren, zoals ze zich had voorgesteld, hij is écht vrouw. Ondanks al haar goede voornemens om hem te steunen raakt ze daar behoorlijk door in paniek."

Hoe kwam je op het idee voor dit boek?

"Een idee wordt langzaam geboren en gevormd door dingen die je hoort, leest of ziet. Soms rijpt het daarna heel snel, andere keren duurt het langer voor je er in je hoofd een verhaal van hebt gemaakt. Dit gegeven broeide al heel lang bij me. Jaren geleden hadden we een kennis die van vrouw getransformeerd is naar man, een proces wat we vanaf de zijlijn gevolg hebben. Toen vroeg ik me al af hoe familieleden en andere dierbare mensen op zo’n verandering reageren. Dat zal er ongetwijfeld mee te maken hebben."

Waarom moeten we op jouw boek stemmen?

"Mensen hoeven niet perse op mijn boek te stemmen, alleen als ze mijn boek het beste vinden van de vijf genomineerden. Natuurlijk hoop ik dat ik win, maar dan vooral omdat mijn werk gewaardeerd wordt en niet omdat ik een populariteitscampagne op poten weet te zetten. Ik ben tenslotte geen politicus. "

Welke andere boek moeten we van je gelezen hebben?

"Ik hoop natuurlijk dat liefhebbers van dit genre al mijn boeken gelezen hebben of nog willen lezen. Mijn favoriete boek is Dichtbij Geluk. Dat gaat over vijf vriendinnen. Eén van hen veroorzaakt een ongeluk waarbij een ander uit het groepje overlijdt. Dat heeft natuurlijk enorme gevolgen voor alle betrokkenen, die er allemaal op hun eigen manier mee omgaan. Dit boek heb ik in zes weken tijd geschreven. Ik zat zo lekker in al die verschillende verhaallijnen dat ik niet op kon houden met schrijven. Zelf heb ik gelukkig nooit iets dergelijks meegemaakt, maar ik kon me heel goed inleven in de diverse gevoelens. Dat is denkelijk ook mijn kracht, mijn inlevingsvermogen."

Wat kunnen we van je verwachten in de toekomst?

"Ik hoop nog jarenlang door te kunnen gaan met schrijven. Voorlopig heb ik gelukkig  nog ideeën genoeg. Dit jaar komen er opnieuw drie boeken van me uit. De eerste daarvan verschijnt al in het voorjaar en heet Jenny 2.0 Dit boek gaat over twee hartsvriendinnen die elkaars tegenpolen zijn. Hun vriendschap verwatert als één van hen in het buitenland gaat wonen. Los van elkaar maken ze allebei het nodige mee, waardoor uiteindelijk hun vriendschap later weer opgepakt wordt."   

Op wie zou jij stemmen als je niet genomineerd was? 

"Zelf zou ik stemmen op Sanne, het leven is leuk van Marjan van der Berg. Ik lees het vervolgverhaal van Sanne al jaren en het blijft leuk en boeiend. Nou moet ik hier eerlijkheidshalve bij vermelden dat ik de andere drie genomineerde boeken niet ken, dus daar kan ik geen oordeel over geven."                                                                                                                             Over de auteur

Hebban Crew

2144 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Valentijnprijs: interview met Olga van der Meer

 

Gerelateerd

Over

Olga van der Meer

Olga van der Meer

Olga van der Meer is een Nederlandse schrijfster van romantische fictie. Ze schr...

Gesponsorde boeken