Advertentie

Hebban vandaag

Interview /

Valentijnprijs: interview met Thea Zoeteman-Meulstee

door Hebban Crew 1 reactie
'De verloren zoon' van Thea Zoeteman-Meulstee is genomineerd voor de Valentijnprijs 2015. Hebban Romance stelde de auteur enkele vragen over het boek en haar nominatie voor deze belangrijke prijs. Lees snel het interview om meer te weten te komen!

Van harte gefeliciteerd met je nominatie voor de Valentijnprijs. Kun je ons iets vertellen over het boek?

"Dank je wel.
Het gaat over Marten die een turbulent verleden heeft. Zijn vader is erg teleurgesteld in hem en wil niets meer van zijn jongste zoon weten. De vader heeft een boerderij met vee en land. Marten houdt van de vier kinderen het meest van het boerenbedrijf en het is de bedoeling dat hij het bedrijf van zijn vader over zal nemen. Zijn vader onterft hem echter. Als zijn vader later aangevallen wordt door een stier, is het Amanda (de vriendin van zijn broer en schoonzus, waar Marten verliefd op geworden is) die ervoor zorgt dat erger wordt voorkomen. Martens vader wordt in het ziekenhuis opgenomen en daar komt hij in een geestelijke crisis terecht. Als hij zijn zoon niet kan vergeven, hoe zou hij dan ooit vergiffenis van God kunnen krijgen voor zijn zonden? Gelukkig mag hij het ongeluk overleven, maar het is opnieuw Amanda die d.m.v. de gelijkenis van De Verloren Zoon, zijn stijfkoppigheid en boosheid doet breken. Het komt uiteindelijk goed tussen vader en zoon."

Hoe kwam je op het idee voor dit boek?

"Ik wist van tevoren niet waar ik over zou gaan schrijven. Ik begon bij de broer en schoonzus van Marten die een zoon hadden gekregen en ik liet de kraamverzorgster (de latere vriendin van de familie) een belangrijke rol in het verhaal spelen. Samen met Marten. Als ik eenmaal ga schrijven, borrelt er van alles in mij op en ik laat mijzelf uiteindelijk verrassen met de loop van het verhaal."

Waarom moeten we op jouw boek stemmen?

"Er moet niets. Iedereen is er vrij in om te stemmen op het boek dat hij of zij het meest aanspreekt. Ik heb liever dat er op mijn boek wordt gestemd, omdat hij of zij het een mooi verhaal vindt, dan dat ze op mij stemmen om mijn persoon terwijl ze mijn boek eigenlijk niet leuk vinden of het niet gelezen hebben."

Welke andere boek moeten we van je gelezen hebben?

"Ik krijg vaak te horen dat Rosalie goed in de smaak valt bij de lezers. Dit boek heeft dan ook zijn derde druk gekregen. Verder Bevrijdingskind en Haar stille wens. Het watersnoodboek; Gered uit de golven, spreekt de lezer ook goed aan. Ook zijn de Olga-boeken populair geweest. Dat was mijn allereerste boek dat ik schreef. Zorgen om Olga met het vervolg; Olga’s kinderen."

Wat kunnen we van je verwachten in de toekomst?

"Ik hoop nog lang door te kunnen gaan met schrijven. Dus misschien nog een x-aantal boeken? Mijn inspiratiebron is in ieder geval nog niet opgedroogd!"

Op wie zou jij stemmen als je niet genomineerd was?

"Een moeilijke vraag. Als het gaat om de boeken die ik graag lees, zijn het de romans van Ina van der Beek. Een aanrader!"Over de auteur

Hebban Crew

1940 volgers
3 boeken
3 favoriet
Hebban Crew


Reacties op: Valentijnprijs: interview met Thea Zoeteman-Meulstee

 

Gerelateerd

Over

Thea Zoeteman-Meulstee

Thea Zoeteman-Meulstee

Thea Zoeteman – Meulstee schreef op haar twintigste haar eerste boek. Het ...