Advertentie

Hebban vandaag

Nieuws /

Valentijnprijs naar Reina Crispijn

Afgelopen vrijdag werd bekend gemaakt dat Reina Crispijn de Valentijnprijs 2016 heeft gewonnen voor haar boek Dochter van de sterren. Zij kreeg de prijs voor het beste romantische boek, bestaande uit een bokaal en twee kaarten voor het Boekenbal, tijdens een uitzending van het tv-programma Tijd voor Max, die volledig was gewijd aan Valentijnsdag.

Week van het Romantische boek
De Valentijnprijs vormt samen met het Valentijnfestival, dat zaterdag 13 februari plaatsvond, de afsluiting van de Week van het Romantische boek, die dit jaar voor de tweede keer werd georganiseerd door het Valentijngenootschap. Afgelopen week waren in bibliotheken in het hele land activiteiten georganiseerd rondom het Romantische boek, waarbij de fine fleur van auteurs in het romantische genre onder meer schrijfworkshops gaven.

Stemmen
Lezers konden tot 12 februari via de website van het Valentijngenootschap stemmen op een van de vijf genomineerde titels die waren geselecteerd door een jury. Het was ook mogelijk om op een ander boek te stemmen. Net als vorig jaar ging deze ‘wild card’ nominatie naar Suzanne Peters, dit keer voor haar boek Gebroken glas.

Tijd voor Max
In de tv-uitzending van Tijd voor Max vertelde Gerda van Wageningen, voorzitter van het Valentijngenootschap, de punten waar de jury bij het kiezen van de nominaties op had gelet en voegde er nadrukkelijk aan toe dat zij geen jurylid was. De genomineerde boeken moesten: een romantisch verhaal vertellen; over liefde en leven in de breedste zin van het woord gaan; op fascinerende wijze het spel van aantrekking en afstoting beschrijven. Een beetje seksuele dynamiek tussen man en vrouw, zonder expliciet erotisch te worden, mocht eveneens niet ontbreken. Net als een goed einde.
Nadat alle genomineerden precies 20 seconden de tijd kregen om te vertellen hoe romantisch hun boek is, sprak Gerda van Wageningen het verlossende woord en maakte zij bekend wie de winnares van de Valentijnprijs 2016 is geworden. Reina Crispijn wint de prijs voor het beste romantische boek tot haar zichtbaar grote verbazing.
Volgens de jury worden in haar boek Dochter van de Sterren “thema’s als bedrog en wantrouwen worden goed uitgediept. Spanning en romantiek sluiten naadloos op elkaar aan en zorgen dat je vanaf het begin in het verhaal wordt getrokken”.

Valentijnfestival
Het Valentijnfestival in Ermelo stond geheel in het teken van de romantiek en het romantische boek. Naast interviews met de genomineerde auteurs waren er workshops, een romantische markt en natuurlijk was er volop gelegenheid voor lezers om hun favoriete auteurs te ontmoeten. Hoogtepunt van de dag was de uitreiking van de Valentijnprijs 2016 aan Reina Crispijn door Eppo van Nispen tot Sevenaer, directeur van het CPNB.

Over Reina Crispijn
In een interview vertelde Reina Crispijn (schrijversnaam van Reina Bakker-Kroes) dat ze dankzij een weddenschap met haar vader was begonnen met schrijven. Eigenlijk had ze illustrator willen worden. Nog steeds zijn tekenen en schilderen twee van haar hobby´s.
Het schrijven zit in de familie, want ook haar zus is een bekende schrijfster: Margreet Maljers-Kroes. Samen schreven ze een aantal romans waarin familierelaties een belangrijk thema is.

Over Dochter van de sterren
De dag nadat de vriend van Hester Taminio is afgestudeerd, grotendeels op haar kosten, verlaat hij haar voor een ander. Via de man van haar zus komt ze in contact met Alexander Hagoort, een bekende schrijver. Ze kan voor hem gaan werken in zijn grote landhuis, het Huis op de Klippen in Landsend. Het is niet eenvoudig want het ene moment is hij vriendelijk en het volgende bot en kortaf. Als Hester de zolder van het landhuis opruimt stuit ze op een bruidskist waarin ze dagboeken vindt.Over de auteur

Natascha van der Stelt

462 volgers
839 boeken
20 favoriet
Auteur


Reacties op: Valentijnprijs naar Reina Crispijn

 

Gerelateerd

Over

Reina Crispijn

Reina Crispijn

Reina en Margreet Crispijn zijn afkomstig uit een groot gezin waar muziek, lezen...

Gesponsorde boeken