Meer dan 5,4 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Hebban vandaag

Nieuws /

Van 6 tot en met 17 oktober is het Kinderboekenweek!

door Hebban Crew 2 reacties
De leukste week van het jaar is de Kinderboekenweek in oktober, zelfs al is het stiekem helemaal geen week. Het zijn maar liefst twaalf dagen vol leesplezier en boekentips. Ook op Hebban is het genieten: in dit artikel lichten we vast een tipje van de sluier op over alles dat je de komende tijd mag verwachten.

Worden wat je wil

Het maakt niet uit wie je bent of waar je vandaan komt, goed bent in rekenen of juist in tekenen, vier jaar oud bent of al tien jaar, ieder kind kan worden waar het van droomt. Beroepen als astronaut, dokter of kok… kinderen spelen vaak na wat ze willen worden. Of ze worden geïnspireerd door hun idolen of helden: een bekende zangeres, voetballer of YouTuber. Kinderboeken zijn een onuitputtelijke bron om over beroepen na te denken of te fantaseren. Tijdens de Kinderboekenweek 2021 kun je alles worden wat je wil en alvast dromen over later!

Het Kinderboekenweekgeschenk

Tiril en de toverdrank

Bette Westera, geïllustreerd door Pyhai

Rond haar tiende verjaardag ontdekt Tiril dat ze iets heel bijzonders kan: van gedaante veranderen, net als haar lievelingsgod Loki. Om haar dorpsgenoten te overtuigen van de goedheid van koning Harald Haardos, onderneemt Tiril samen met haar vriend Thialfi een spannende reis op zoek naar een toverdrank die zelfs de eerste de beste schapenboer in staat stelt een klinkend heldendicht te maken. Tijdens haar reis door de onherbergzame wereld van de Joekels heeft ze haar gave al snel nodig.

Kinderboekenweekgeschenkauteur Bette Westera (1958) vierde in 2019 haar 20-jarig schrijverschap vol mooie, grappige, ontroerende en prijswinnende boeken. Vorig jaar won ze voor Uit elkaar de Woutertje Pieterse Prijs, de Gouden Griffel en de Boekenleeuw. In wisselende samenwerkingen maakte zij prachtige prentenboeken, fictie, non-fictie en gedichtenbundels voor kinderen.

Het prentenboek

Dromer

Mark Janssen

Aron is op weg van school naar huis. Hij piekert. In de klas hebben ze het gehad over wat iedereen worden wil. Maar hij weet het nog niet… Papa vertelt Aron dat er Denkers zijn, kinderen die nadenken het leukste vinden wat er bestaat. En dan zijn er Doeners, die kunnen geen moment stilzitten, die worden brandweerman, huizenbouwer, en dan heb je… Aron kijkt om zich heen, de takken, de wolken, de geluiden – alles verandert in één grote wonderlijke wereld. En dan heb je de Dromers.

Prentenboekmaker Mark Janssen (1974) werkte na zijn afstuderen als illustrator. Sinds een aantal jaar maakt hij zijn eigen prentenboeken met groot succes en eervolle bekroningen. Vanaf zijn eerste illustraties voor een kinderboek tot nu werkte hij mee aan maar liefst 500 publicaties voor Nederlandse, Belgische en Chinese uitgeverijen. Zijn prentenboeken werden vertaald in bijna 20 talen.

De Kinderboekenweek op Hebban

Ook op Hebban valt er heel wat te beleven tijdens de Kinderboekenweek. Natuurlijk worden het Kinderboekenweekgeschenk en het Prentenboek besproken door het Hebban recensententeam, kun je interviews lezen met auteurs Bette Westera en Mark Janssen en verschijnt er een nieuwe Tekentafel-aflevering met illustrator Pyhai.

Daarnaast zijn er allerlei listmania's te vinden. Met de thematitels van de Kinderboekenweek, met de nieuwe kinderboeken van het najaar en een reis om de wereld in 10 boeken. Bette Westera vertelt over beroepen, er komt een interview met De Leesdetectives en het Kinderboekenweek Leesteam vertelt over boekenliefde.

Het is bijna te veel om op te noemen en daarme eindigt het zeker niet. Om de Kinderboekenweek goed af te sluiten start op 17 oktober de stemperiode voor de Grote Vriendelijke 100, de verkiezing van de mooiste kinderboeken aller tijden georganiseerd in samenwerking met de Grote Vriendelijke Podcast.

Het Kinderboekenweek ontvang je bij je favoriete lokale boekhandel van 6 tot en met 17 oktober gratis bij aankoop van 12,50 euro aan kinderboeken. Het Prentenboek is verkrijgbaar voor maar 7,25 euro.
Over de auteur

Hebban Crew

2549 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Van 6 tot en met 17 oktober is het Kinderboekenweek!

 

Gerelateerd

Over

Mark Janssen

Mark Janssen

Mark Janssen studeerde aan de Academie voor Beeldende Kunsten in Maastricht. Hij...

Bette Westera

Bette Westera

Bette Westera is een Nederlandse kinderboekenschrijfster. Sinds 1997 verschenen ...