Meer dan 4,2 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Hebban vandaag

Listmania /

Van eigen bodem: de debuten van dit moment #6

door Hebban Crew 4 reacties
Op Hebban zetten we nieuw schrijftalent graag in de schijnwerpers. Daarom zetten we regelmatig nieuw verschenen debuten op een rij, kun je alvast een fragment lezen en blikken we vooruit op wat komen gaat. Dit is de selectie van oktober tot en met december: maak kennis en lees!

Deere

Auteur: Petra Madelon de Graaf
Uitgeverij: De Arbeiderspers

Petra Madelon de Graaf studeerde filosofie en is gespecialiseerd in ethiek. Ze werkt als docent in het hoger onderwijs en is onderdeel van de populaire YouTube-serie De Snijtafel. Ze debuteert met Deere. Petra groeit op in het religieuze vissersdorp Spakenburg. Een dorp met twee gezichten, want achter de kleurrijke klederdracht gaat een enorme drugsproblematiek schuil. Als Petra op een avond Evert tegenkomt begint dat met een leuk gesprek, maar het eindigt in seksueel misbruik. Tien jaar later stuurt ze hem een berichtje. Evert zit op dat moment in een traject om in het reine te komen met zijn zonden en gelooft dat ze door God gezonden is. Petra ziet haar kans schoon om hem te bevragen.

Lees een fragment

De beesten

Auteur: Gijs Wilbrink
Uitgeverij: Thomas Rap

Gijs Wilbrink is de oprichter van podcastplatform Vriend van de Show, muziekblog Nummer van de Dag en literair fanzine De Leugenaar. Ook maakte hij meerdere platen met zijn punkband. Zowel in zijn liedjes als in zijn literatuur is hij geïnteresseerd in grote tegenstellingen; tussen generaties, plaatsen, ideologieën. Zijn debuut De beesten is gesitueerd in de Achterhoek, te midden van motoren, stropers, nertsenfokkerijen en handeltjes die het daglicht niet kunnen verdragen. In dit grensland vol geheimen groeit Tom Keller op, jongste telg van de beruchtste familie van de streek en gezegend met een talent voor de motorcross. Als hij jaren later plotseling verdwijnt, komt zijn opstandige dochter terug naar haar geboortegrond om hem te zoeken, met een dramatische familiereünie tot gevolg.

Lees een fragment

Wat de fak

Auteur: Maryam Hassouni
Uitgeverij: De Bezige Bij

Maryam Hassouni maakte op haar vijftiende furore met de televisieserie Dunya en Desie. Ze won voor haar rol in Offers als eerste Nederlandse actrice een Emmy. Ze werkte met plezier, maar vaker nog met verbazing over steeds weer dezelfde clichématige verhalen die werden geschreven. Nooit herkende ze zichzelf erin. Langzaam maar zeker dringt het tot haar door: in haar beleving staat de filmindustrie voor destructie en ellende. Het wordt haar onmogelijk gemaakt om te acteren, ondanks haar verlangen ernaar. Ze gaat studeren en besluit haar eigen verhalen te schrijven. Als ze toch nog een keer zwicht voor een grote rol in een televisieserie loopt dat fataal af. Pas als ze na jaren het onderzoeksdossier naar aanleiding van haar klachten durft te lezen en de feiten onder ogen ziet, weet ze het zeker. Ik ben niet het monster: het systeem is ziek.

Lees een fragment

Lezen voor de Hebban Reading Challenge

Doe je mee met de Hebban Reading Challenge? Je kunt met deze boeken ook een categorie van de checklist afvinken! Lees een (of meer) van deze titels en zet een vinkje bij:

  • Een Nederlandstalige debuutroman

Naar de volledige checklist

Welke debuten van de afgelopen tijd zijn volgens jou de moeite waard?Over de auteur

Hebban Crew

2425 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Van eigen bodem: de debuten van dit moment #6

 

Gerelateerd


Gesponsorde boeken