Hebban vandaag

Nieuws /

Van Rooijen verfilmt thriller 'Verbroken'

Regisseur Diederik van Rooijen, bekend van de hitserie Penoza, gaat de thriller Verbroken van schrijfster Linda Jansma verfilmen. Dit meldt producent Incredible Film.

In Verbroken krijgt computerexpert en 'ethisch hacker' Mara de Wolff opdracht het netwerk van mediabedrijf Dutch Broadcasting Group te testen op veiligheidsrisico’s. Het duurt niet lang voordat ze informatie onder ogen krijgt die niet alleen het bedrijf, maar ook haarzelf ernstig in gevaar brengt. Ze raakt ongewild betrokken bij een terroristisch netwerk dat een grote aanslag in Nederland beraamt. De inzet: haar kinderen die door haar ex-man ontvoerd zijn naar Irak.

Linda Jansma (1967) heeft inmiddels zeven thrillers op haar naam staan, waaronder Kwetsbaar en Tweestrijd. Haar boeken stonden onder meer op de longlist van De Gouden Strop en die van de Diamanten Kogel. Ze won de Schaduwprijs en Schuilplaats werd Beste Vrouwenthriller 2013. Verbroken is ook één van de zes genomineerde boeken in de categorie beste Nederlandstalige thriller van de verkiezing van het beste boek van 2015 op Hebban.nl. Tot 15 oktober kan hier nog steeds gestemd worden op thrillers en genomineerde boeken uit zeven andere genres.  

Diederik van Rooijen werkt op dit moment aan het scenario van Verbroken
De filmmaker werd vooral bekend van de hitserie Penoza en maakte ook speelfilms als Daglicht en Taped. Hij werkt momenteel in Hollywood aan een remake van The Birds van Alfred Hitchcock. Incredible Film produceerde eerder onder meer de verfilming van De Ontsnapping van Heleen van Royen, die inmiddels in de bioscoop door bijna 300.000 mensen is gezien.

(Bron: Nu.nl)Over de auteur

Hebban Crew

2166 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Van Rooijen verfilmt thriller 'Verbroken'

 

Gerelateerd

Over

Linda Jansma

Linda Jansma

Linda Jansma (1967) is een Nederlandse schrijfster van korte verhalen en thrill...