Advertentie

Hebban vandaag

Dossier /

Jasinda Wilder: van succesvolle self-pub auteur tot mega uitgeefdeal

Er zijn maar weinig self-pub auteurs die zoveel e-books hebben verkocht als Jasinda Wilder. Van de meer dan 40 feelgoodromans die zij schreef en uitgaf zijn er inmiddels ruim 2 miljoen e-books verkocht.
Op 7 juli verschijnt bij uitgeverij Q 'Ik verdrink in jou', de eerste feelgoodroman van haar die in het Nederlands verschijnt. Op Hebban vind je de preview!


Jasinda Wilder
Na 15 jaar muziek-, theater- en danslessen te hebben gegeven besloot de Amerikaanse auteur Jasinda Wilder dat het tijd was het roer om te gooien. Ze was altijd al dol op het vertellen van verhalen, dus de stap naar het schrijverschap was niet zo groot.
Binnen een jaar had ze al bereikt waar velen enkel van kunnen dromen, namelijk de verkoop van meer dan een miljoen exemplaren van haar boeken. Ze geeft samen met haar man, die ook schrijver is, hun boeken uit. De distributie gaat onder meer via CreateSpace een uitgeeftool van Amazon.
In een online interview verklapt ze haar geheim: schrijf niet wat jij wilt schrijven, maar wat de lezer wilt lezen. Daarnaast geeft ze als tip aan schrijvers om persoonlijk contact te onderhouden met de lezers, bijvoorbeeld via de sociale media.
In april werd bekend dat ze een miljoenencontract heeft getekend bij een traditionele uitgeverij voor een nog te schrijven ‘dark, sexy’ Madame X trilogie. Momenteel is ze bezig met het schrijven van het eerste deel dat in november 2015 zal verschijnen in Amerika.

Ik verdrink in jou

Ik verdrink in jou is het eerste deel in een serie die uit vier delen bestaat. Jasinda gaf deze serie de naam Falling. Het eerste deel verscheen onder de naam Falling into you. Dit najaar verschijnt in Nederland het tweede deel, Ik verdrink in ons, de vertaling van Falling into us.

Nell Hawthorne is verliefd op haar beste vriend, Kyle Calloway, die ze haar leven lang al kent. Hun liefde is onverwoestbaar en het leven lacht hen toe. Tot die nacht waarin Kyle plotseling sterft door een tragisch ongeluk en waarna Nell nooit meer dezelfde zal zijn.
Ze ontmoet Kyle’s oudere broer Colton voor het eerst tijdens de begrafenis. Het kost ze beiden moeite om verder gaan met hun leven. Jaren later ontmoeten ze elkaar weer in New York. Cotton realiseert zich dat Nell nooit over Kyle’s dood is heen gekomen. Ze worstelt nog met de pijn die bestaat uit schuld en spijt. Hij weet dat hij zich er niet mee zou moeten bemoeien, maar hij kan het niet laten. Het is moeilijk om elkaar te vertrouwen, ze dragen alle twee een zware last uit het verleden met zich mee. 

Preview
Ik ben niet altijd verliefd geweest op Colton Calloway; eerst was ik verliefd op zijn jongere broer Kyle. Kyle was mijn eerste grote liefde, in alle opzichten mijn eerste.
Ik ben naast de Calloways opgegroeid. Kyle en ik waren even oud, onze moeders waren in hetzelfde ziekenhuis van ons bevallen, twee kamers en twee dagen van elkaar verwijderd. Tot mijn grote ergernis was Kyle de oudste van ons twee. Het scheelde maar twee dagen, maar dat was genoeg voor Kyle om zich heel wat te verbeelden en me genadeloos te pesten.
Als baby’s speelden we samen in de box bij zijn moeder thuis. We deelden blokken en poppen (tot we een jaar of drie waren speelde Kyle net zo goed met poppen als ik, waar ik hem dan weer mee pestte). We leerden samen fietsen; mijn vader leerde het ons allebei, omdat meneer Calloway congreslid was en daarom zelden thuis. We studeerden samen en maakten samen ons huiswerk, en ik stel me voor dat iedereen altijd aannam dat we nog wel eens een stel zouden worden.

Verder lezen? Klik dan hier!

Bronnen: Createspace.com en The GuardianOver de auteur

Natascha van der Stelt

462 volgers
839 boeken
20 favoriet
Auteur


Reacties op: Jasinda Wilder: van succesvolle self-pub auteur tot mega uitgeefdeal

 

Gerelateerd

Over

Gesponsorde boeken