Meer dan 5,2 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Hebban vandaag

Nieuws /

Vandaag worden de Nederlandse Thrillerprijzen uitgereikt!

Onder de titel ‘De Nederlandse thrillerprijzen 2021’ worden vanmiddag vanuit de Bibliotheek Utrecht de vier belangrijkste thrillerprijzen (Gouden Strop, Hebban Thrillerprijs, Schaduwprijs en Zilveren Strop) uitgereikt. De uitreiking vormt het startschot voor ‘De Spannende Week’ die aanstaande maandag begint.

Met 'De Nederlandse thrillerprijzen 2021' bundelen de Bibliotheek Utrecht, lezersplatform Hebban.nl en de Stichting Gouden Strop de krachten voor een jaarlijks thrillerevenement.

Door de coronamaatregelen zal de prijsuitreiking dit jaar online te volgen zijn. In 2022 en 2023 zal er onder de werktitel 'De nacht van het spannende boek' een bruisend thrillerevent van gemaakt worden.

Programma

De uitreiking van de Nederlandse Thrillerprijzen is vanmiddag van 13.30 tot 14.40 uur live te zien. Het laatste deel, de uitreiking van de Gouden Strop, is ook live te volgen op AD.nl.

Bekijk de prijsuitreiking

De presentatie van de middag is in handen van Mirjam de Witte (RTV Utrecht). Naast de genomineerden zijn te gast:

  • Isa Maron - thrillerauteur en jurylid de Zilveren Strop
  • Sander Verheijen – hoofdredacteur Hebban
  • Koen Voskuil - misdaadjournalist en juryvoorzitter Schaduwprijs en de Gouden Strop
  • Michael Berg - thrillerauteur en voorzitter van de misdaadauteurs van de Auteursbond

Van 16.00 tot 17.00 uur signeren de winnaars en genomineerden in boekhandel Broese (om de hoek bij de bibliotheek).

De thrillerprijzen

De Gouden Strop, de prijs voor de beste oorspronkelijk Nederlandstalige spannende roman, bestaat sinds 1986. Met een geldbedrag van € 10.000 voor de winnaar is het de belangrijkste thrillerprijs van Nederland. Een vakjury bepaalt de winnaar. Diezelfde vakjury bepaalt de winnaar van de Schaduwprijs, de prijs voor het spannendste (oorspronkelijk) Nederlandstalig debuut. De winnaar van de Schaduwprijs ontvangt €1.000.

De Hebban Thrillerprijs bestaat sinds 2020. Lezers in combinatie met een vakjury bepalen de uitslag. De winnaar ontvangt een promotiepakket op Hebban ter waarde van €2.500,-.

De Zilveren Strop, de prijs voor het beste Nederlandstalige korte spannende verhaal, wordt dit jaar voor de eerste keer uitgereikt. De prijs is een samenwerking van Hebban en de Stichting Gouden Strop. De winnaar ontvangt €500 en de beste spannende verhalen verschijnen in een e-book dat gratis gedownload kan worden.Over de auteur

Hebban Crew

2525 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Vandaag worden de Nederlandse Thrillerprijzen uitgereikt!