Hebban vandaag

Leesclubs /

Veel activiteiten tijdens de eerste Week van de Leesclub

door Hebban Crew 2 reacties
Persbericht - Van 28 januari tot en met 3 februari vindt de eerste Week van de Leesclub plaats. Doel van deze campagne is het stimuleren van lezers om met anderen over boeken in gesprek te gaan door deel te nemen aan leesclubs. De Week van de Leesclub is een initiatief van de drie leescluborganisaties in Nederland, drie bibliotheek- organisaties, lezerscommunity Hebban.nl en het magazine Boekenpost. Als officieuze kick-off van de Week van de Leesclub maakt Hebban het Leesclubboek van het Jaar bekend: De laatste getuige van Frank Krake. De auteur ontvangt de plaquette uit handen van A.L. Snijders op zaterdag 26 januari a.s. tijdens Lutterzand Literair Festival.

Een leesclub is een goede stimulans om aan het lezen te komen. Leesclubs zijn er in allerlei vormen, voor mensen met veel leeservaring en voor mensen voor wie lezen moeilijk is. Van clubs die zich bezighouden met moderne literatuur, thrillers of jeugdboeken tot groepen die boeken over geschiedenis of filosofie lezen. De deelnemers variëren van jeugdige boekenfans tot lettervreters op leeftijd.

De Week van de Leesclub laat die variatie zien en geeft tips en adviezen aan mensen die mee willen gaan doen aan een leesclub of er zelf een willen starten. Op veel plaatsen in het land worden gedurende de week introductiebijeenkomsten georganiseerd die tot nieuwe leesclubs leiden. Daarnaast bieden bestaande leesclubs die plaats hebben voor nieuwe leden gelegenheid om kennis te komen maken. De website weekvandeleesclub.nl biedt een overzicht van de mogelijkheden, bundelt tips en presenteert ervaringen van deelnemers.

Lidewijde Paris, auteur van o.a. Hoe lees ik? en oprichter van de Lees!ambassade, is ambassadeur van de Week van de Leesclub. Haar doel is het literaire lezen op een toegankelijke en onderhoudende manier promoten. Dit sluit naadloos aan op de doelstellingen van de Week van de Leesclub.

De Week van de Leesclub loopt van 28 januari tot en met 3 februari. Kijk op www.weekvandeleesclub.nl voor het actuele programma van de Week van de Leesclub. Tijdens de Week worden de resultaten van een uitgebreide enquête gepubliceerd.

Leesclubboek van het Jaar 2018

Lezerssite Hebban.nl organiseert jaarlijks meer dan 150 (online) leesclubs voor ruim tweeduizend lezers. Het best beoordeelde boek door de deelnemers van de Hebban Leesclubs wordt jaarlijks bekroond met de titel ‘Leesclubboek van het Jaar’. Dit jaar gaat deze eer naar De laatste getuige van Frank Krake, het verhaal van en over Wim Aloserij (1923-2018), de man die drie concentratiekampen en een grote scheepsramp overleefde. De prijs, een plaquette, wordt tijdens het nieuwe interactieve literatuurfestival Lutterzand Literair. Schrijvers aan de Dinkel op zaterdag 26 januari a.s. aan de auteur uitgereikt.

Lees een interview met Frank Krake

Initiatiefnemers

De Week van de Leesclub is een initiatief van de leescluborganisaties Senia, Stichting Literatuurclubs Drenthe en Boekentaal Mondiaal, de bibliotheekorganisaties ProBiblio (Noord- en Zuid-Holland), Rijnbrink (Overijssel en Gelderland) en Bibliotheek Dommeldal (Brabant en Limburg), de boekenwebsite en lezerscommunity Hebban.nl en het magazine voor lezers en leesclubs Boekenpost.

Week van de Leesclub

28 januari tot en met 3 februariOver de auteur

Hebban Crew

2366 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Veel activiteiten tijdens de eerste Week van de Leesclub

 

Gerelateerd

Over

Frank Krake

Frank Krake

Frank Krake (1968) studeerde Marketing Strategy aan de RUG. Hij publiceerde in d...

Lidewijde Paris

Lidewijde Paris

Na 25 jaar boekenvak begon ik voor mijzelf met De Lees!ambassade. Ik schreef H...


Gesponsorde boeken