Advertentie

Hebban vandaag

Boek van de week /

Ventoux

Van Bert Wagendorps 'Ventoux' werden ruim 150.000 exemplaren verkocht. Vanaf aanstaande donderdag 14 mei is de boekverfilming van deze moderne Nederlandse klassieker in de bioscoop te zien. Hebban zet 'Ventoux' deze week centraal en mag een aantal lezers blij maken!

Ventoux werd genomineerd voor de NS Publieksprijs 2014 én werd tot Boek van de maand verkozen door het boekenpanel van De Wereld Draait Door. Regisseuse Nicole van Kilsdonk verfilmde de roman, met in de hoofdrollen Kasper van Kooten, Wilfried de Jong, Wim Opbrouck, Leopold Witte, Maruschka Detmers, Martijn Lakemeier en Abbey Hoes.

Over dit boek:
'Het is ruim dertig jaar geleden dat de foto werd gemaakt, op de camping van een klein plaatsje in de Provence, een dag voor Joost, Peter en ik de Mont Ventoux beklommen. Achterop staat: "Kamperen in Bédoin, juni 1982. V.l.n.r. David, Peter, Laura, Bart, Joost, André." Op de achtergrond zie je een blauwe bungalowtent en een klein oranje trekkerstentje. Tegen een hek staat een racefiets. Het meisje draagt een rode bikini en witte teenslippers. Er speelt een verlegen lachje om haar lippen, alsof ze er niet helemaal gerust op is dat juist dit moment wordt vereeuwigd.'

Op 25 juni 1982 verongelukt de jonge, veelbelovende dichter Peter Seegers op de Mont Ventoux. Dertig jaar later gaan zijn vijf beste vrienden, vier mannen en een vrouw, terug naar de Provence. André heeft een loopbaan als cokedealer voor de betere kringen achter de rug. Joost is natuurkundige en winnaar van de Spinozapremie, maar hij wordt beschuldigd van fraude. De Achterhoekse Surinamer David is eigenaar van een avonturenreisbureau, misdaadjournalist Bart werkt aan een boek over Spinoza en fietsen. Laura, die na de dood van Peter spoorloos verdween, blijkt toneelregisseur in Arezzo.

Wat is er dertig jaar geleden gebeurd? Kun je keuzes teniet doen? Wat doet de tijd? Wat ís de tijd? Kan liefde een hechte vriendschap breken? Kun je schuld hebben aan het noodlot? Wat moet je nog, als de vijftig nadert? Waarom gaan ze terug?

En verder: word je gelukkig van de snaartheorie, wat had de actrice Dominique Sanda met Friedrich Nietzsche en hoe ziet de inrichting van Caffè San Marco in Triëst eruit? Loopt in het leven wel eens iets goed af?

"Dit boek heeft alles. Een oerboek over vriendschap." - Boekverkoperspanel DWDD

"In Ventoux wint de humor het van de ernst; aan het einde van de spannende rit blijf je achter met een feelgood-boek." - **** NRC Next

Bekijk de trailer van Ventoux :Benieuwd naar deze roman en/of de boekverfilming? In samenwerking met uitgeverij Atlas Contact verloten wij zowel een aantal exemplaren van Ventoux als een aantal filmkaartjes! Doe mee met deze giveaway!Over de auteur

Daphne van Rijssel (crew)

1 volger
0 boeken
0 favorieten


Reacties op: Ventoux

 

Gerelateerd

Over

Bert Wagendorp

Bert Wagendorp

Bert Wagendorp (1956) is schrijver, essayist en columnist. Hij schrijft al sinds...

Gesponsorde boeken