Meer dan 4,9 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Hebban vandaag

Nieuws /

Verboden te lezen 'Bij mij thuis' met McDonald's

door Stichting CPNB 1 reactie
Het is Kinderboekenweek van 4 tot en met 15 oktober! Speciaal rond het Kinderboekenweekthema 'Bij mij thuis' heeft McDonald's samen met CPNB het digitale boekje 'Verboden te lezen' ontwikkeld. Het heeft als doel lezen op een leuke en creatieve manier te stimuleren.

Deze Kinderboekenweek staat in het thema 'Bij mij thuis'. We vieren het thuis in al haar vormen en wakkeren met boeken het gesprek aan bij kinderen. Deze onuitputtelijke bron van verschillende gezichtspunten laat immers zien dat thuis bij iedereen anders is en dat ieder thuis er mag zijn. Ook een thuis waarvan het gezin weleens een bezoek brengt aan McDonald's.

LEES VERDER / Ravi en de laatste magie volgens het Kinderboeken Leesteam

McDonald's zet zich samen met Stichting CPNB al jaren in om lezen leuker en toegankelijker te maken voor kinderen. 'Zo bereiken we samen een nog grotere groep leesfanaten én potentiële nieuwe lezers,' zegt Eveline Aendekerk, directeur van de CPNB, over de samenwerking. Sinds 2019 kunnen kinderen kiezen voor een leesboekje in plaats van een speeltje bij hun Happy Meal.

Ook wordt er traditioneel een actie georganiseerd rondom de Kinderboekenweek. Dit jaar worden kinderen van 4 tot en met 15 oktober in de McDonald's app verleid om te lezen – met een boek dat absoluut niet voor kinderen is!

Verboden te lezen

Het verhaal, dat vanaf 4 oktober in de McDonald's app te vinden is, begint met een duidelijke boodschap: verboden te lezen. Het is geschreven in negen verschillende genres, zodat kinderen die het boekje lezen kunnen ontdekken wat zij leuk vinden en gestimuleerd worden om meer te lezen. Als je eenmaal hebt gevonden wat je mooi vindt, gaat er een wereld voor je open aan mooie, nog te ontdekken kinderboeken.

Het 'Verboden te lezen' boekje is ontwikkeld om lezen op een leuke manier te stimuleren. Dus ga niet naar de app en lees dit digitale boekje niet!

Over de app

Met de McDonald's App vind je nu ook de Family Mode. Zo kunnen gezinnen van hun bezoek een hele belevenis maken. Je kunt punten sparen voor uitjes, een avatar maken van ieder gezinslid, samen tafelspelletjes spelen én boeken lezen. Naast het 'Verboden te lezen!'-boekje vind je in de app ook de luisterboeken van de leesboekjes die je bij een Happy Meal kunt kiezen, een twaalfdelige reeks over de Kleine Detectives van de populaire kinderboekenauteur Cressida Cowell.

LEES VERDER / Deze kinderboeken winnen de Gouden Griffel en het Gouden Penseel 2023

Kinderboekenweek

Dit jaar is het thema van de Kinderboekenweek 'Bij mij thuis'. Sanne Rooseboom schrijft het Kinderboekenweekgeschenk Ravi en de laatste magie, dat je cadeau krijgt van de boekhandel bij besteding van € 13,50 aan kinderboeken. Yvonne Jagtenberg maakt dit jaar het Prentenboek, genaamd Mijn huis is jouw huis. Het Prentenboek is tijdens de Kinderboekenweek voor slechts € 8,25 verkrijgbaar. De Kinderboekenweek vieren we van 4 tot en met 15 oktober.

Meer KinderboekenweekOver de auteur

Stichting CPNB

3 volgers
0 boeken
0 favorieten


Reacties op: Verboden te lezen 'Bij mij thuis' met McDonald's