Advertentie

Hebban vandaag

Nieuws /

Verkiezing Belangrijkste Boek start op 22 april

2016 is het Jaar van het Boek en dat betekent dat het boek het hele jaar in al zijn verschijningsvormen wordt gevierd. Een belangrijk onderdeel van het Jaar van het Boek is de Verkiezing Belangrijkste Boek. Deze gaat op 22 april van start in De Wereld Draait Door.

Wat is het belangrijkste boek van Nederland? Welk boek veranderde het wereldbeeld van lezers? Welk boek inspireerde het meest? Op welke boeken zijn we trots? Om antwoord te geven op deze vragen organiseren de initiatiefnemers van 2016 Jaar van het Boek (Bijzondere Collecties UvA, de Koninklijke Bibliotheek, de Leescoalitie, het Letterkundig Museum, Stichting CPNB, Stichting Lezen en Stichting Lezen & Schrijven) de Verkiezing van het Belangrijkste Boek. Alle Nederlands worden opgeroepen om te stemmen op hun belangrijkste boek.

In De Wereld Draait Door wordt over tien dagen het startschot gegeven voor de verkiezing. De redactie van dit programma selecteerde samen met kenners uit het vak tien boeken in tien verschillende thema's. Boeken die maatschappelijke impact hebben gehad en een belangrijke rol hebben gespeeld bij de vorming van onze identiteit en cultuur. 'Van Beatrijs tot Turks fruit van Jan Wolkers en van de Atlas Maior van Blaeu tot Dit kan niet waar zijn van Joris Luyendijk', aldus Stichting CPNB.

Op 22 april wordt de Tip100 gepresenteerd en vanaf 19.00 uur kan iedere lezer op belangrijksteboek.nl stemmen op zijn of haar belangrijkste boek(en). De verkiezing loopt tot donderdag 22 september.

Voor meer informatie: 2016jaarvanhetboek.nl



Over de auteur

Daphne van Rijssel (crew)

1 volger
0 boeken
0 favorieten


Reacties op: Verkiezing Belangrijkste Boek start op 22 april

 

Gesponsorde boeken