Advertentie

Hebban vandaag

Nieuws /

Verkiezing Belangrijkste Boek van Nederland

door Hebban Crew 1 reactie
De stembussen zijn geopend! Gisteravond werd in De Wereld Draait Door het startsein gegeven voor de Verkiezing van het Belangrijkste Boek. Tien curatoren waaronder Adriaan van Dis, Tom Lanoye, Jan Paul Schutten en Frank Evenblij stelden tiplijsten samen. Je vind ze allemaal op Hebban.

Wat is het belangrijkste boek van Nederland? Welk boek heeft het wereldbeeld van zijn lezers doen veranderen, speelde een cruciale rol op een belangrijk moment in iemands leven of welk boek wordt gewoon prachtig gevonden? Iedereen kan tot donderdag 22 september via belangrijksteboek.nl stemmen op het boek dat hijzelf het belangrijkst vindt.

Adriaan van Dis, Tom Lanoye, Ellen Deckwitz, Frank Evenblij, Martine Gosselink, Jan Paul Schutten, Annemiek Schrijver, Floortje Dessing, Stijn Huijts en José van Dijck hebben zich als curator verbonden aan de verkiezing van het Belangrijkste Boek. Om de kiezers op weg te helpen, heeft elke curator met kenners uit het vak een lijst van tien boeken opgesteld binnen een bepaald thema (o.a. literatuur, poëzie en wetenschap). Tezamen vormt dit de Tip 100: honderd boeken die een rol hebben gespeeld bij de vorming van onze cultuur en identiteit. De Tip 100 geldt enkel ter inspiratie; iedereen kan stemmen op zijn eigen favoriet. Op 22 september weten we welk boek Nederland heeft verkozen tot Belangrijkste Boek.

Belangrijkste boek: de tiplijsten

Bekijk hier de tiplijsten van de verschillende curatoren:

Over de auteur

Hebban Crew

2129 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Verkiezing Belangrijkste Boek van Nederland

 

Gesponsorde boeken