Advertentie

Hebban vandaag

Nieuws /

Vers van de pers! De shortlist van de Bookspot Gouden Strop 2018.

door Soraya Vink (crew) 3 reacties
Vijf titels sieren de shortlist van de Bookspot Gouden Strop 2018. Dit heeft juryvoorzitter Anniko van Santen zojuist bekendgemaakt in het televisieprogramma Tijd voor Max op NPO 1.

De vijf boeken die werden geselecteerd uit de 73 inzendingen en nu ook een positie op de shortlist hebben veroverd voor de grootste prijs voor het beste oorspronkelijk Nederlandstalige spannende boeken zijn:

  • Akte van berouw van Chris Houtman (Karakter)
  • Bling Bling 2. De Zaventemmers van Jan Van der Cruysse (Manteau)
  • Broertje van Michael Berg (The House of Books)
  • Enter - Rebound 1 van Willem Asman (Ambo | Anthos) 
  • Over het spoor van Eva Keuris (Prometheus) 


Opvallend om te zien is dat er twee debutanten zijn doorgedrongen tot deze shortlist, namelijk Chris Houtman en Eva Keuris. Voor Michael Berg is het een kans om een tweede Gouden Strop aan zijn CV toe te voegen. Berg won de prijs in 2013 voor Nacht in Parijs en werd in 2016 genomineerd met Het meisje op de weg waarmee hij doordrong tot de shortlist.

De jury van de BookSpot Gouden Strop 2018 bestaat uit: juryvoorzitter Anniko van Santen (presentatrice Opsporing Verzocht), Jos van Cann (recensent VN’s Detective & Thrillergids en thrillerboek.nl), Marian van Leth (ouddirecteur BiblioNu Venray/Horst), Els Roes (Thrillers & Zo, recensent VN’s Detective & Thrillergids) en Herma Schipperheijn (Boekhandel Augustinus Nijmegen). Stichting Lira ondersteunt het jurytraject van de BookSpot Gouden Strop.

Voor de BookSpot Schaduwprijs, de prijs voor het beste oorspronkelijk Nederlandstalige thrillerdebuut, zijn de volgende titels genomineerd: Een nieuw begin van Angelique Haak (de Crime Compagnie), King Coke van Dannis Kramers (Xander) en Over het spoor van Eva Keuris (Prometheus). Voor Eva Keuris kan de uitreiking een extra feestelijk moment worden gezien haar dubbele nominatie.

De jury van de BookSpot Schaduwprijs 2018 bestaat uit: juryvoorzitter Peter Römer (auteur en voorzitter GNM), Michel van Bergen Henegouwen (thrillerauteur, GNM bestuur), Linda Jansma (thrillerauteur, GNM bestuur), Marian Lerchbaumer (Bibliotheek Kennemerwaard) en Isa Maron (thrillerauteur, GNM bestuur).

De winnaars van de BookSpot Gouden Strop en de BookSpot Schaduwprijs worden op 6 juni bekendgemaakt, waarmee traditioneel de aftrap voor de Spannende Boeken Weken gegeven wordt. De prijzen zijn een initiatief van het Genootschap van Nederlandstalige Misdaadauteurs (GNM). Over de auteur

Soraya Vink (crew)

4 volgers
0 boeken
0 favorieten


Reacties op: Vers van de pers! De shortlist van de Bookspot Gouden Strop 2018.

 

Gerelateerd

Gesponsorde boeken