Advertentie

Hebban vandaag

Leesclubs /

Verslag YA Leesclub: Ik geef je de zon – Jandy Nelson

Met ongekend enthousiasme meldden boekenwurmen zich massaal aan voor deze leesclub met Ik geef je de zon van Jandy Nelson. Het boek is dan ook een regelrechte hype, en dat maakte ons des te enthousiast om kennis te maken met Jude en Noah. Met vijftien gedreven leesclubdeelnemers ging de leesclub van start. 

Hieronder kun je het verslag lezen van deze derde, goedgeslaagde Hebban YA Leesclub. Voor alle reacties, meningen en beoordelingen ga je naar de Leesclub Pagina!

Voor het lezen:  

Citaat van Sterre Vreeburg:
De cover vind ik echt prachtig! Hij is heel anders dan de andere covers van Young Adult-boeken. Door de cover word je niet veel wijzer wat betreft waar het over gaat en datzelfde heb ik bij de titel. Dat vind ik juist ontzettend fijn en zo valt het boek juist heel erg op!  

Citaat van Marian Ossewaarde:
Toen ik de boekenwinkel in liep was het een van de eerste boeken die mijn aandacht trok. Ik wou gelijk weten wat het was! Het is echt een super aantrekkelijke, mooie en vrolijke voorkant met allerlei leuke kleuren die het boek eruit laat springen!  

Citaat van Ellis van der Miesen:
Ik heb grootse verwachtingen. Het boek is gehypet in het buitenland, door de uitgever én door vele bloggers. De kaft is mooi, maar niet zo bijzonder als het andere ontwerp van Emmy van Ruijven. De cover en de achterflap hebben nog weinig samenhang voor me.  

Tijdens het lezen:  

Citaat van Roos Metselaar:
Op dit moment ben ik op pagina 271 van het boek en ik moet het even kwijt: ik ben verliefd! Niet alleen op Oscar hoor, al is hij zo ontzettend leuk, ook op het boek in het algemeen. Ik vind de metaforen héérlijk! Echt geweldig hoe deze metaforen alle gevoelens zo goed omschrijven.  

Citaat van Audrey:
Quotes vallen mij tijdens het lezen niet zo erg op, maar ik vind dat Ik Geef Je De Zon gewoon één groot boek is dat vol staat met prachtige zinnetjes. De metaforen die het boek bevat zijn gewoon ge-wel-dig! Ik ben gewoon verslaafd aan dit boek.  

Citaat van Angel Mchallen:
Ik vind de schrijfstijl heel vlot, het leest lekker en ik had het boek daardoor zomaar uit. Wel heb ik het gevoel dat wat metaforen verloren zijn gegaan in de vertaling. Wat grappig zou moeten overkomen kwam bij mij niet zo binnen. Maar daar heb ik niet al te veel op gelet, er zitten te veel mooie momenten en quotes tussen die veel belangrijker zijn.   

Na het lezen:  

Na 'Tijdens het lezen' breekt natuurlijk het spannendste onderdeel aan van de leesclub: de beoordeling van het boek in ‘Na het lezen’. Dit is het onderdeel waaruit moet blijken of de deelnemers aan de leesclub het met elkaar eens zijn over het verhaal, of dat de meningen juist heel erg van elkaar verschillen.

De punten die zijn toegekend door de deelnemers zijn opgeteld en dat brengt de eindscore van Ik geef je de zon op een indrukwekkende: 9,3!!!

Citaat van Femke:
Ik begrijp helemaal waarom dit boek populair is, want ik vind hem zelf ook geweldig en ik heb hem toegevoegd aan mijn favorietenlijstje. Vooral omdat de verhaallijnen bij elkaar kwamen en de personages dus ook echt nut hadden in het verhaal. Door de diepgang die ik vaak mis bij YA's, is dit boek ook echt geweldig. Puntenwaardering: 9  

Citaat van Manon Spijker:
Ik kom eigenlijk niet uit mijn woorden over dit boek. Er zijn geen woorden voor. Toen ik voor het eerst over dit boek hoorde op YouTube voelde ik me er meteen toe aangetrokken. Ik was enorm blij dat ik het boek gewonnen had omdat ik het dan eindelijk kon lezen. Ik heb hem in een dag uitgelezen, ik kon hem niet wegleggen. Puntenwaardering: 10  

Citaat van Roos Metselaar:
Wat ik ook heel mooi vond aan dit boek, waren de beschrijvingen van Noah's gevoelens door middel van tekeningen, dat vond ik echt heel goed gevonden! Ik zou dit boek echter geen 10 geven. Dit is omdat ik boeken heb gelezen waar ik meer van onder de indruk was. Puntenwaardering: 8    


Voor een overzicht van alle recensies geschreven door o.a. de leesclubdeelnemers klik je hierOver de auteur

Lindy (Hebban Crew)

764 volgers
384 boeken
7 favoriet
Hebban Crew


Reacties op: Verslag YA Leesclub: Ik geef je de zon – Jandy Nelson

 

Gerelateerd

Over

Jandy Nelson

Jandy Nelson

Jandy Nelson (1965) studeerde Creative Writing en Comparative literature in New...

Hebban Spots

Hebban YA Leesclub

495 volgers

De Hebban Leesclubs gaan verhuizen. Na de afronding van de laatste leesclub op deze pagina, vind je de leesclubs onder het menu-item 'Leesclubs' in het hoofdmenu. Klik op onderstaande link om alle...

Gesponsorde boeken