Advertentie

Hebban vandaag

Nieuws /

Vertaalrechten Jack Lance-thrillers verkocht aan VS (met GiveAway!)

De suspense-thrillers 'Vuurgeest' en 'Zone' van de Nederlandse auteur Jack Lance verschijnen in 2015 in Engelse vertaling. De vertaalrechten zijn verkocht aan Severn House Publishers. De Amerikaans/Britse uitgeverij nam ook een optie op de beide vervolgdelen van 'Zone', waar Jack momenteel aan werkt.


Hij is auteur in het suspensegenre (vergelijkbaar met Dean Koontz en Stephen King) en verkocht eerder al vertaalrechten in elf talen: Duits, Frans, Spaans, Tsjechisch, Pools, Russisch, Servisch, Bulgaars, Hebreeuws, Indonesisch, en het Roemeens. Vanaf 2015 zullen zijn boeken ook verschijnen in het hele Engelse taalgebied, dus onder meer Amerika, Canada, Groot-Brittannië, Australië en Nieuw-Zeeland.

James Buckhalter, uitgever van Severn House Publishers zegt: ‘We are excited to publish Jack Lance’s work’.

De deal werd gesloten door Matt Bialer van de Sanford J. Greenburger Associates agency in New York. Over het werk van Jack zegt Matt: ‘Just up my alley! I really like the haunted quality and directness. Fantastic work!’

Severn House PublishersNovelle verfilmd in Hollywood

In eigen land gaf Luitingh-Sijthoff eerder Vuurgeest en Zone uit. In totaal gingen van de titels die Jack schreef onder zijn pseudoniem en eigen naam alleen in Nederland en Vlaanderen al meer dan 100.000 exemplaren over de toonbank.

Een novelle van Jack Lance, Nachtogen, werd in Hollywood verfilmd als Night Eyes. De postproductie van deze speelfilm (ongeveer 90 minuten) is onlangs afgerond en de verwachting is dat de film vanaf 2015 te zien zal zijn. Eerst in de VS, later wereldwijd.

Eerder werd al een korte Nederlandse speelfilm gemaakt van een ander verhaal van Jack, Tikken.

GiveAway!Over de auteur

Sander (Hebban Crew)

1058 volgers
472 boeken
24 favoriet
Hebban Crew


Reacties op: Vertaalrechten Jack Lance-thrillers verkocht aan VS (met GiveAway!)

 

Gerelateerd

Over

Jack Lance

Jack Lance

Jack Lance is het pseudoniem van de Nederlandse auteur en journalist R...

Gesponsorde boeken