Advertentie

Hebban vandaag

Nieuws /

Vervolg op Knielen op een bed violen

De bestseller Knielen op een bed violen van Jan Siebelink krijgt een vervolg. In oktober verschijnt Margje, waarin de auteur terugkeert naar de kwekerij van zijn streng gelovige vader.

Jan Siebelink (1938) veroverde met zijn roman Knielen op een bed violen dat in 2005 verscheen, een ongekend groot en breed publiek van ruim een half miljoen lezers. Het boek dat werd bekroond met de AKO Literatuurprijs, werd in diverse talen vertaald. 

In Knielen op een bed violen is de hoofdpersoon Hans Sievez. Hij groeit op in een sektarisch godsdienstig milieu en komt na een verblijf in Den Haag weer onder de invloed daarvan. Het hele leven van bloemenkweker Hans komt te staan in het teken van zijn sektarische godsdienst. Zijn huwelijk, zijn kinderen, zijn bedrijf en zijn persoon gaan daaronder zwaar gebukt.

In Margje draait het verhaal om Ruben Sievez, de zoon uit Siebelinks eerdere roman. Hij is dan een oudere man die tijdens een lange oudejaarsnacht terugkijkt op zijn leven, al dwalend door de leegstaande villa van zijn oom Anton. Daar, in de kelder, vond hij, een jongen nog, een album met daarin de foto van zijn oom met een jongere vrouw. De zoon herkende daarin onmiddellijk zijn moeder Margje, die op dat moment boven thee dronk. Zijn leven lang zal Ruben over deze vrouw een onmogelijke droom koesteren. Hield zij immers niet meer van zijn jongere broer Thomas, die rebelleerde tegen zijn door de godsdienst bezeten vader? Ruben had maar wat graag de plek van zijn broer ingenomen. Over de auteur

Hebban Crew

2125 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Vervolg op Knielen op een bed violen

 

Gerelateerd

Over

Jan Siebelink

Jan Siebelink

Jan Siebelink (1938) werkte als leraar Nederlands en Frans en studeerde in ...

Gesponsorde boeken