Advertentie

Hebban vandaag

Listmania /

Verwacht: de YA-toppers van juni!

Ligt jouw stapel summerreads al klaar, of ben je nog op zoek naar inspiratie? Hebban YA helpt je en zocht de beste titels van aankomende maand vast voor je uit. Dit zijn de twaalf YA-boeken die je in juni niet mag missen! En het mooiste: Hebban helpt je met het aanvullen van je NTL-stapel door heel veel fijne winacties!


Veronica. Dagboek van een moordenaar – Jana Baeskens
Verschijnt 1 juni.   

"Ik ben Veronica. Ik heb een zus. Beter gezegd, ik had een zus. Mijn zus is dood. Mijn zus is dood en dat is mijn schuld. Het was niet mijn bedoeling om haar te vermoorden. Dat gebeurde gewoon."  
De vijftienjarige Veronica is er steevast van overtuigd dat ze haar kleine zusje heeft vermoord, maar niemand lijkt haar te geloven. Op school wordt ze gemeden als de pest en dat zint haar wel, maar daar steekt de eigenzinnige Esmeralda een stokje voor. Veronica moet en zal Esmeralda's vriendin worden. Maar waarom precies? En ís Veronica wel echt een moordenaar? Een verhaal over een zoektocht naar jezelf, een voorliefde voor namen, het gevaar van kussens en mensen die Veronica heten, maar bovenal over een onweerstaanbare moordlust.  

Kil – Mel Wallis de Vries
Verschijnt 2 juni. 

Hoe ver ga jij voor iemand van wie je houdt? Lees Kil, de spannende jeugdthriller van Mel Wallis de Vries, meervoudig winnares van de Prijs van de Jonge Jury. Op een verlaten industrieterrein wordt het lichaam van een meisje gevonden. Het lijkt het werk van een wrede moordenaar. De politie staat voor een raadsel. Wat is er met haar gebeurd? En vooral: waarom? Steeds meer ijzingwekkende details komen boven... Bloedstollend spannend: Mel Wallis de Vries bewijst met Kil opnieuw dat zij de beste schrijfster van jeugdthrillers is.  

Weg – Marjolein van Rest
Verschijnt 3 juni.   

In de jaren zestig van de 19e eeuw woedt een burgeroorlog in Amerika. De 14-jarige Adriaan woont met zijn moeder en zijn drie broertjes in een boerderij vlak bij Pella. Zijn vader is gedood door rebellen. Het gezin heeft het zwaar zonder hem, helemaal als hun paarden gestolen worden door veedieven. Dan ziet Adriaan in de krant een schets van een recente veldslag. Dit is duidelijk een schets van zijn vader! Zijn vader leeft! Niemand gelooft hem, maar Adriaan twijfelt niet. Hij trekt er alleen op uit om zijn vader te zoeken. Op zijn reis door Amerika krijgt hij te maken met dieven, slavenjagers en soldaten. Maar hij maakt ook vrienden voor het leven. Doorstaat hij de gevaren onderweg en vindt hij uiteindelijk zijn vader?  

Onder mijn huid – Marlies Slegers
Verschijnt 5 juni. Houd Hebban YA in de gaten voor een winactie met het boek!  

Coco is verliefd op Nick, maar volgens haar beste vriendin Eileen is hij een player. Daarom houdt Coco het voor zich wanneer ze een relatie met hem krijgt. Als hij ‘safe seks’ via de webcam voorstelt, gaat ze daar aarzelend op in. Wanneer Nick de screenshots aan zijn vrienden laat zien,  is Coco woedend en maakt ze het uit. Dan krijgt ze via een anonieme afzender een naaktfoto van zichzelf toegestuurd. Als ze niet binnen 24 uur een nieuwe stuurt, gaat haar foto viraal. Nick zegt nergens vanaf te weten. Maar wie zit er dan achter het dreigement? Niet lang daarna ontspoort Coco’s leven compleet…  

De Prinses – Kiera Cass
Verschijnt 15 juni. Houd Hebban YA in de gaten voor een exclusieve voorpublicatie én winactie met het boek!  

Na het enorme succes van De selectie, De elite en De one schreef bestsellerauteur Kiera Cass dit spannende vervolgverhaal. Twintig jaar geleden deed America Singer mee aan de Selectie en wist ze prins Maxons hart te veroveren. Nu is het de beurt aan prinses Eadlyn om haar eigen Selectie te houden. Eadlyn verwacht niet dat het voor haar even sprookjesachtig zal zijn als het liefdesverhaal van haar ouders. Maar als de strijd om haar hart losbarst, zou ze er wel eens achter kunnen komen dat haar eigen geluk niet zo ver weg is als ze altijd dacht.    

De Moordopdracht ­– James Dashner
Verschijnt 16 juni.  

Vóór het bestaan van WICKED, voordat de Laar was gebouwd en voordat Thomas in het labyrinth terechtkwam, werd de aarde geteisterd door zonnevlammen. En brak er een ziekte uit. Mark en Trina wisten die te overleven. Maar dat bleek een peulenschil bij wat nog zou volgen.  
Ziekte en waanzin razen door de Verenigde Staten en er is iets dat onheilspellends aan het virus. Het muteert en het ziet ernaar uit dat de mensheid volledig zal worden weggevaagd. Mark en Trina zijn er echter van overtuigd dat er een mogelijkheid moet zijn om hier niet aan ten onder te gaan. Ze zijn vastbesloten om te overleven. Maar in deze bijna vergane wereld heeft alles zijn prijs, en ben je voor sommigen dood meer waard dan levend.  

Val – Cis Meijer
Verschijnt 16 juni. Lees Cis’ columns over de totstandkoming van het boek! Of volg haar Fanpage.  

Hoe ver ga jij om de waarheid te achterhalen? Na de zomer gaat Liv naar dezelfde highschool in New York als haar urban climbing- en hartsvriendin Sofia. Maar terwijl Liv de weken aftelt, gedraagt Sofia zich op Skype steeds vreemder. Hun laatste telefoongesprek eindigt in ruzie.   De volgende dag hoort Liv dat Sofia is omgekomen bij een tragisch ongeval. Liv twijfelt aan Sofia’s doodsoorzaak. Was het echt een ongeluk? Met gevaar voor eigen leven gaat ze in New York op zoek naar de waarheid achter Sofia’s plotselinge dood.  

Lobsters – Tom Ellen en Lucy Ivison
Verschijnt 20 juni. Houd Hebban in de gaten voor een hele leuke samenwerking met Blossom Books!  

Hilarisch, romantisch en ongelooflijk awkward! Sam en Hannah hebben alleen de vakantie om De Ware te vinden. Hun lobster. En hoewel ze een epische zomer gepland hebben, loopt het niet helemaal zoals gehoopt. Sociale misverstanden, goedbedoelde plannen van vrienden en hun eigen angst om voor eeuwig maagd te blijven, staan deze gigantische mijlpaal behoorlijk in de weg. Gelukkig helpt het lot een handje mee.  

Kwaad bloed – Jennefer Mellink
Verschijnt 22 juni.  

Na een wild feestje wordt Vince dood aangetroffen in zijn studentenkamer. Een ongelukkig toeval, of is er meer aan de hand? Zijn beste vriendin Eilleen vertrouwt het niet en besluit om zich met het politieonderzoek te bemoeien. Ze ontdekt details die het daglicht niet kunnen verdragen, en veel mensen lijken een motief te hebben om Vince van het leven te beroven. Of beeldt ze zich dat slechts in? De vragen blijven zich opstapelen, de antwoorden laten zich niet makkelijk achterhalen. Door alle heftige gebeurtenissen wordt ook Eilleens eigen akelige verleden weer opgerakeld …  

The Finisher 2. Sprong in de wildernis ­– David Baldacci
Verschijnt 23 juni  

Stel je voor, je bent vijftien jaar en je wordt veroordeeld om te vechten tegen de sterkste mannen van het dorp. 
Opgeven is niet toegestaan… Dat is de straf die Vega Jane krijgt opgelegd wanneer ze wordt betrapt met een plattegrond van het ondoordringbare Moeras dat het dorp omringt. Winnen lijkt onmogelijk, maar het is de enige mogelijkheid om te overleven. Vega zal alles moeten geven om haar leven te redden – en eindelijk te ontdekken wat zo angstvallig geheim moet blijven.  

Dwaaleiland – Melissa de la Cruz
Verschijnt 25 juni. Houd Hebban YA in de gaten voor een winactie met het boek!  

Long Live Evil – Alle schurken van Disney zijn terug!  
Cruella de Ville, de boze koningin uit Sneeuwwitje, Jafar, Maleficent... iedereen weet hoe de traditionele Disney-verhalen aflopen, maar waar zijn de schurken nu? Maak je borst maar nat want ze zijn druk bezig met gemene plannen maken. De bekende schurken uit de Disney-klassiekers zijn met hun kinderen verbannen uit het koninkrijk Auradon naar Dwaaleiland. Hun kinderen Mal, Evie, Jay en Carlos zijn al net zulke onruststokers als hun gemene ouders. Ze zijn druk bezig snode plannen te beramen om weer aan de macht te komen in Auradon.  

Zes seconden, regel 2 – Danielle Bakhuis
Verschijnt 30 juni.

Je dacht toch niet dat het over was… Het is een jaar nadat de illegale Feesten in Westerveen werden gehouden. Tess, Nina, Lars en Jordy kennen alleen de wilde verhalen over het Afrekening, omdat ze nog te jong waren voor een Uitnodiging. Wanneer ze horen dat er aan de rand van het dorp een voormalig gekkenhuis op de lijst voor de sloop staat, besluiten ze eenmalig het Feest nieuw leven in te blazen en dit keer grootser dan ooit. Maar dan komt de originele Organisatie het Feest verstoren. In dit tweede boek lees je het verhaal vanuit een nieuwe hoofdpersoon, maar alle hoofdpersonen uit deel 1 (Jasmijn, Isabel, Ferdinand, Hanna) komen ook voorbij.


Welke titels zet jij op je Wil-ik-lezen-plankje? Over de auteur

Lindy (Hebban Crew)

763 volgers
384 boeken
7 favoriet
Hebban Crew


Reacties op: Verwacht: de YA-toppers van juni!

 

Gerelateerd

Over

Mel Wallis de Vries

Mel Wallis de Vries

Mel Wallis de Vries (1973) is een van de succesvolste jeugdthrillerauteurs ...

Jennefer Mellink

Jennefer Mellink

Jennefer Mellink (1985) is een Nederlandse auteur in het young adult-genre. Ze w...

Danielle Bakhuis

Danielle Bakhuis

Daniëlle Bakhuis is een Nederlandse journaliste en schrijfster. Ze schreef ...

Gesponsorde boeken