Advertentie

Hebban vandaag

Listmania /

Verwacht: de zeven YA-toppers van mei!

Ben je al even door je te lezen-stapel heen of wil je je wishlist voor de zomervakantie vast aanvullen? Dat kan! In mei verschijnen namelijk weer een aantal mooie titels voor Young Adults. Dit zijn de zeven boeken die je deze maand niet mag missen!


Over de grens – Katy McGarry
Verschijnt 12 mei. Houd Hebban volgende week in de gaten voor ‘n winactie!

Niemand weet waarom de populaire Echo opeens een outsider is geworden. Wat er die afschuwelijke nacht is gebeurd, kan ze zich zélf niet eens meer herinneren, maar de gevolgen zijn duidelijk. Op school ontwijkt iedereen haar, en haar strenge vader houdt haar voortdurend in de gaten. Maar als Noah in zijn zwartleren jack haar leven binnenwandelt, verandert alles. Hij zou fout zijn, een player, gevaarlijk zelfs. Toch heeft Echo het gevoel dat hij de enige is die haar begrijpt... 

Ik denk dat dit het einde is – Maren Stoffels
Verschijnt 12 mei. Houd Hebban volgende week wederom in de gaten voor ‘n winactie!

Lotte ontmoet zwerver Maas in een verlaten nieuwbouwproject. Wat heeft hij gedaan dat hij op straat is beland? Heeft het soms te maken met De Dag, waar hij het steeds over heeft? Lottes nieuwsgierigheid slaat om in angst als ze Maas beter leert kennen. Als hij haar dierbare medaillon in handen krijgt, moet Lotte alles op alles zetten om het terug te krijgen.  

Maas wil van de straat af, zeker als hij in een bordeel een meisje ontmoet dat zijn aandacht trekt. Hij wil alles van haar weten, maar zijn eigen identiteit houdt hij geheim. Hoe kan hij haar ooit vertellen wat er op De Dag is gebeurd? Maas wil weer ‘normaal’ zijn, maar hoe moet dat als je op straat leeft en het bijna winter wordt?   

Niets te verliezen – Sarah Dessen
Verschijnt 15 mei.   

Een nieuwe stad, een nieuwe school, een nieuwe rol. Het kan Mclean niets schelen. Sinds de scheiding van haar ouders verhuist ze met haar vader van stad naar stad. Met elke verhuizing heeft ze de kans om zichzelf opnieuw uit te vinden: als rebel, als dramaqueen, als allemansvriend. Pas wanneer ze in Lakeview terechtkomt, ziet ze een glimp van iemand die ze al jaren uit het oog was verloren: zichzelf. Haar buurjongen valt voor haar zoals ze echt is, maar de tijd dringt. Kan ze zich binden voordat het tijd is om weer te verhuizen? 

Tien dingen die ik beter niet had kunnen doen – Sarah Mlynowski
Verschijnt 19 mei.  

Feesten tot in de ochtend, marshmallows als ontbijt en niet opstaan als je daar geen zin in hebt. Zo ziet het nieuwe leven van de 16-jarige April eruit. Nu haar vader voor zijn werk naar Cleveland is verhuisd, woont April tot het eind van het schooljaar bij haar vriendin Vi. Officieel onder toezicht van Vi's moeder, maar die is op tournee. Alleen heeft April dát niet aan haar ouders verteld. Lang leve de vrijheid in een huis vol jongens en een roze hottub in de tuin! Of niet? En waarom staat Aprils vader ineens op de stoep? 

Seeker - Arwen Elys Dayton
Verschijnt 19 mei.  

Quin, Shinobu en John ondergaan in Schotland al jaren een intensieve training om een Zoeker te worden. In tegenstelling tot John ronden Quin en Shinobu die succesvol af. Wanneer de twee echter de eed hebben afgelegd die hen tot een echte Zoeker maakt, komen ze erachter dat het nobele doel dat ze dachten na te streven, niet meer bestaat. Quin en Shinobu besluiten te vluchten om hun lot te ontlopen en kiezen allebei hun eigen pad. John is echter op zoek naar hen en de waardevolle athame die de Zoekers gebruiken, om recht te zetten wat er in het verleden met zijn familie is gebeurd. De allesbeslissende strijd om gerechtigheid barst los en Quin zal haar pad voor de toekomst moeten kiezen.

Eigen schuld – Ria Lazoe
Verschijnt 22 mei.

In twee seconden kan alles veranderen. Lynn lette heel even niet op, en daardoor belandde Royce in het ziekenhuis. Hij is ernstig gewond. Lynn wordt overspoeld door schuldgevoel en wil alles doen om Royce te helpen. Ze gaat zelfs zover om keer op keer zijn boodschappenmeisje te zijn en in het geheim af te spreken met de zware crimineel die hem chanteert. Uiteindelijk besluit ze om wraak te nemen op deze afperser, maar dat pakt anders uit ... Ze beleeft een angstige tijd op een enge plaats, waar niemand alleen de nacht wil doorbrengen.

Een spannende en sfeervolle Young Adult over schuldgevoel en vriendschap, die je nog lang zal bijblijven. 

Het dertiende huis – Romina Russell
Verschijnt 26 mei.  

Aan het begin der tijd, waren er 13 in het Zodiak-sterrenstelsel. Er zijn er nog slechts 12 over... Romina Russel heeft haar bijna 400 pagina's tellende roman tot de nok toe gevuld met spanning, drama, astrologische en astronomische feiten, avontuur en romantiek. In de golf van dystopische young adult-romans is Zodiak - Het 13e huis een opvallend goede en spannende roman die je gelezen moet hebben!   Over de auteur

Lindy (Hebban Crew)

764 volgers
384 boeken
7 favoriet
Hebban Crew


Reacties op: Verwacht: de zeven YA-toppers van mei!

 

Gerelateerd

Gesponsorde boeken