Advertentie

Hebban vandaag

Listmania /

Verwacht in april

Deze maand verwachten we veel mooie culinaire boeken met lekkere recepten, handige tips en een prachtige vormgeving. Hieronder onze selectie van culiniare boeken waaraan we komende maand aandacht zullen geven op Hebban Culinair. Welke boeken plaats jij op je 'wil ik lezen' boekenplank? Uit welke boeken zou jij meteen willen koken?

Cakes in bloom - Peggy Porschen
In dit fenomenale boek onthult Peggy Porschen het geheim van haar allermooiste bloementaarten. Stapsgewijs legt ze haar suikerwerktechnieken uit, zodat je haar fraaie bloemen ook zelf kunt maken: rozen, viooltjes, frangipani - meer dan dertig soorten.

De wilde kalender - Elsje Bruijnesteijn
Handig naslagwerk voor de duurzaam-bourgondische (hobby) kok die eens wat anders wil dan ingevlogen sperziebonen uit Afrika van de supermarkt. Op naar het bos, de poelier, de moestuin en de viskraam op de markt!

Eerlijk eten - Judith Verkuil
In dit kookboek staan 40 recepten, waarin minstens een Fairtrade product centraal staat. Van een uitgebreid ontbijt op je luie zondag, tot een snelle soep door de weeks tot Fairtrade cocktails in het weekend. Aan elke gelegenheid is gedacht!

Eet gewoon - Frans de Jong
Eet gewoon! vertelt in begrijpelijke taal wat nu precies verantwoord eten is. Het bevat heldere inzichten én geeft duidelijke richtlijnen hoe we voortaan slimmere en gezondere keuzes kunnen maken.

Eten uit de volkstuin – Marleen van Es
Ingedeeld op seizoen, met aanwijzingen voor moestuinieren en koken: in één moeite door vertelt Marleen van Es je hoe je de bodem kunt bemesten, welke bloemen je kunt eten en wat je met doorgeschoten groente doet.

L'Art de la table - Gintare Marcel
L'art de la table is wellicht het meest romantische mediterrane kookboek ooit verschenen. Het is ontstaan met vlinders in de buik voor het mediterrane gebied, de gebruiken, de geuren en kleuren die we maar al te goed kennen van de vakanties aan de Middellandse zee.

Le Garage 25 jaar
Ooit startte Joop Braakhekke samen met zijn levensgezel Wim Nijkamp in 1990 Le Garage. Ontworpen door de vermaarde architect Cees Dam werd het een theatraal spiegelpaleis waar zien was en gezien worden. De 'loop' zat er direct in en het is nooit anders geworden. Culinaire Showbusiness op het hoogste niveau.

Mijn keuken. Een jaar koken op het Franse platteland - Mimi Thorisson
Verleidelijke recepten, weelderige fotografie - Mijn keuken neemt de lezer onmiddellijk mee naar het Franse platteland. Frans comfort food ten top.

Oranje toetjes - Lizette Kruyff/Cees Holtkamp
Oranje toetjes vertelt over de eetmodes, de kookboeken en -spullen die werden gebruikt, over de ingrediënten - soms afkomstig uit de eigen oranjerie - en over de suikerbakkers, patissiers en hofkoks. Lizet Kruyff beschrijft in Oranje toetjes deze koninklijke culinaire geschiedenis. Hierin zijn de historisch verantwoorde recepten opgenomen die samen met Cees Holtkamp, de bekendste patissier van Nederland, zo zijn aangepast dat ze nu uitvoerbaar zijn.

Rudolph kookt 2 - Rudolph van Veen
In het nieuwe kookboek Rudolph kookt 2 laat meesterkok Rudolph van Veen zien dat iedereen kan koken! Of je nu een echte beginner bent of meer gevorderd, Rudolph van Veen biedt voor iedereen culinaire inspiratie en uitdaging.

SPIS - Mikkel Karstad
Dat is ook het uitgangspunt van zijn eerste kookboek Spis: Mensen inspireren om goede ingrediënten te gebruiken en dan gewoon... koken! Niet meer en vooral niet minder.

Sterren van de hemel - Larisse van der Haar-Buijze
De recepten van Larisse zijn vrij van de meest voorkomende allergenen, zonder dat je ook maar iets mist. Het maakt van Sterren van de hemel een prachtig kookboek voor alle mogelijke kook- en eetmomenten die je samen wilt delen.

Toen was koken heel gewoon - Lisette Bossert
Voor Toen was koken heel gewoon tekende chef-kok Lisette Bossert bijzondere gesprekken op die ze voerde over smaakherinneringen en de rol van (lekker) eten in het leven. Elk gesprek is voorzien van bijpassende recepten van gerechten met een nostalgisch uitgangspunt en een moderne twist.

Verrukkelijk!- Ruth Reichl
Een heerlijke, naar meer smakende roman met hoge feelgoodfactor
Billie Breslin reist naar New York om daar bij het iconische food magazine Delicious! te gaan werken. Ze vindt al snel haar plek tussen de kleurrijke collega’s van het tijdschrift en is overdonderd door de geweldige culinaire scene in downtown New York.


Wat eten we vandaag - Susan Aretz
Susan Aretz geeft de beste tips voor gevarieerd, seizoensgebonden, budgetvriendelijk, makkelijk, snel maar vooral lekker eten voor het hele gezin, met kinderen van alle leeftijden, verdeeld over 16 weekmenu’s. In Wat eten we vandaag? vind je ruim 150 toegankelijke recepten. Voor iedereen te maken en voor elke smaak wat wils.Over de auteur

Natascha van der Stelt

462 volgers
839 boeken
20 favoriet
Auteur


Reacties op: Verwacht in april

 

Overig

Gesponsorde boeken