Hebban vandaag

Nieuws /

Verwacht: Non-fictie in het voorjaar van 2021

door Hebban Crew 7 reacties
Het nieuwe jaar komt eraan, een heel nieuw boekenseizoen staat op het punt van aanbreken. De Hebban-redactie heeft de kersverse brochures van de uitgeverijen voor je uitgeplozen en een selectie voor je gemaakt. Vandaag laten we je zien wat je in het voorjaar van 2021 kunt verwachten in het non-fictie genre.

Highlights van de Hebban Crew Bekende namen Culinair Mens & maatschappij Levensverhalen Geschiedenis & politiek Dier & klimaat

Highlights van de Hebban Crew

De Hebban Crew selecteerde twaalf boeken waarvan je moet weten dat ze verschijnen. Klik op de linkjes hierboven (of gebruik het bladerpijltje onderaan de pagina) voor meer verwachte boeken in het voorjaar.

april 2021
(8)
Van wijnjournalist en schrijver Harold Hamersma verscheen dit jaar al Onder de rook van de Heineken, waarmee hij terugging naar zijn jeugd. In dit nieuwe boek maakt hij de lezer deelgenoot van zijn belevenissen in de wereld van de gastronomie.
april 2021
(9)
Het boek Lion van Saroo Brierley werd een internationale bestseller en kreeg een verfilming die goed werd ontvangen. Lioness vertelt het buitengewone en persoonlijke verhaal van adoptiemoeder Sue Brierley.
maart 2021
(11)
Goede dingen worden gezegd over Vlieglessen, bijvoorbeeld door Neil Gaiman: 'Dit is de indrukwekkendste biografie die ik in jaren gelezen heb.' Een boek over de band tussen vader en zoon, en hun liefde voor vogels.
maart 2021
(12)
Een boek over boeken! Pulitzerprijswinnaar en literair criticus Michiko Kakutani deelt meer dan 100 persoonlijke, tot nadenken stemmende essays over boeken die voor haar belangrijk zijn en die helpen de wereld waarin we leven te verlichten.
april 2021
(0)
Een koffer vol citroenen vertelt over de liefdevolle relatie tussen moeder en dochter, en de rauwe pijn van verlies. Het is in een koekjeswinkel op het vliegveld van Casablanca dat Hassnae Bouazza zich realiseert dat ze met het plotse overlijden van haar moeder meer is kwijtgeraakt dan alleen een ouder.
april 2021
(6)
Vamba Sherif schreef meerdere romans en samen met Ebissé Rouw de bloemlezing Zwart. In het non-fictieboek Ongekende liefde vertelt hij zijn levensverhaal aan zijn tienjarige dochter Bendu. Hij wil dat ze weet wat haar Afrikaanse wortels zijn en wat voor lange, moeilijke weg mensen soms afleggen om te komen waar ze zijn.
maart 2021
(61)
Irene Vallejo schreef met Papyrus een ode aan het geschreven woord. Ze neemt je mee door de geschiedenis van het boek. Onderweg verbindt Vallejo klassieke werken met de duizelingwekkende moderne wereld en hedendaagse debatten.
februari 2021
(3)
De vrouwen aan wie ik 's nachts denk is deels persoonlijke memoires, deels reisverhaal en deels biografie. Maar hoe dan ook is het een inspirerend boek van Mia Kankimäki, die in de voetsporen volgde van schrijfsters, ontdekkingsreizigsters en kunstenaressen – vrouwen die deden waar hun hart vol van was.
februari 2021
(3)
De grote vertraging is een bundeling van bijdragen van diverse auteurs. In navolging van Wanderlust, Rebecca Solnits cultuurhistorische verkenning van het wandelen, stoppen twaalf schrijvers met doorjakkeren en staan ze stil bij de betekenis van het wandelen in de 21e eeuw.
februari 2021
(19)
Helen Macdonald schreef eerder al het goed ontvangen boek De H is van havik. Volgend jaar verschijnt Schemervluchten, waarin haar mooiste natuuressays zijn samengebracht. Haar essays zijn kalme overpeinzingen over gevangenschap en vrijheid, migreren en op de vlucht slaan.
april 2021
(19)
De Noorse media zijn positief over Ida Lødemel Tvedt. Ze schrijft essays over uiteenlopende onderwerpen: kindertijd en volwassenheid; eenzaamheid en identiteit; taal en woede; melk en make-up; pornografie en stand-up comedy; feminisme en alt-right, Bergen en New York.
mei 2021
(9)
Bluets van Maggie Nelson verscheen in het Engels al in 2009, maar wordt nu pas naar het Nederlands vertaald. In een mozaïek van 240 korte teksten (‘proposities’) met thema’s als verlangen, kunstenaarschap, alcohol, vrouwelijke seksualiteit, plezier en pijn, cirkelt ze rondom de betekenisvolle kleur blauw.Over de auteur

Hebban Crew

2183 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Verwacht: Non-fictie in het voorjaar van 2021

 


Gesponsorde boeken