Hebban vandaag

Nieuws /

Verwacht: Young Adult en Junior in voorjaar 2021

door Hebban Crew 20 reacties
Het nieuwe jaar komt eraan, een heel nieuw boekenseizoen staat op het punt van aanbreken. De Hebban-redactie heeft de verwachtingslijsten van de uitgeverijen voor je uitgeplozen en een selectie voor je gemaakt. Vandaag laten we je zien wat je in het voorjaar van 2021 kunt verwachten in de genres Young Adult en junior.

Highlights van de Hebban Crew Wordt vervolgd Bekende namen Nieuw ontdekken

Highlights van de Hebban Crew

De Hebban Crew selecteerde acht Young Adults en acht kinderboeken waarvan je moet weten dat ze verschijnen. Klik op de linkjes hierboven (of gebruik het bladerpijltje onderaan de pagina) voor meer verwachte boeken in het voorjaar.

Young Adult

februari 2021
(434)
Sarah J. Maas leek klaar met de ACOTAR-wereld, tot ze aankondigde een tweede trilogie te schrijven met Nesta en Cassian in de hoofdrol. Een nieuwe oorlog dreigt de fragiele vrede te verstoren.
februari 2021
(29)
Ready player one veroverde onze harten in 2012. Het was lang wachten, maar eindelijk komt er een vervolg op deze geeky YA vol jaren 80 trivia, virtual reality en menselijke problemen.
januari 2021
(48)
Leigh Bardugo creëerde een volledige wereld met haar Grishaverse. Dit Boek der Heiligen is hetzelfde als degene die Alina Starkoff in de boeken raadpleegde. Nu hou je het zelf in handen.
januari 2021
(663)
Avery erft een fortuin van een filantroop van wie ze nog nooit heeft gehoord. Om het te ontvangen, moet ze een jaar in zijn huis wonen, omringd door zijn zojuist onterfde familie. Het is het eerste deel van een nieuwe serie.
maart 2021
(159)
In dit sprookjesachtige verhaal struint een prins regelmatig de straten af als fabelachtige dame, een geheim dat slechts twee mensen kennen. Een ervan is zijn beste vriendin en kleermaakster. Maar ook zij heeft dromen.
februari 2021
(56)
Als Mav ontdekt dat hij vader wordt, moet hij een goede blik werpen op zijn leven. Kan hij als zoon van een bendelid zijn leven als drugsdealer vaarwel zeggen en het rechte pad bewandelen?
april 2021
(97)
Pamela Sharon debuteerde met het goed ontvangen De geur van groen, en komt nu met een nieuw verhaal over een meisje dat haar diagnose niet kan accepteren en vlucht in een hyperrealistisch online spel.
februari 2021
(16)
Uitgeverij Boekerij verrast dit voorjaar door alsnog het nooit vertaalde derde deel (en afsluiter) van de 'Dromendochter'-reeks van Laini Taylor uit te geven, die dankzij Zonderling en Muze terug is van weggeweest.

Kinderboeken

maart 2021
(152)
De boeken van Lucy Strange zijn echte aanraders. Dit keer zit er een bovennatuurlijk tintje aan het historische verhaal. De twaalfjarige Aggie wordt uit haar ouderlijk huis gezet en zoekt naar haar afkomst.
april 2021
(30)
Knipoog is gebaseerd op de levenservaring van de auteur en zit toch boordevol humor. Ross heeft een zeldzame oogkanker, en probeert de middelbare school te overleven met één oog open.
maart 2021
(88)
Bibi Dumon Tak verstaat de kunst om elk onderwerp heel invoelend te brengen. In dit boek ontdek je het verhaal van de 'troeteleik' die moet wijken voor het asfalt.
maart 2021
(15)
Kind I speelt zich af in een vluchtelingenkamp, waarvoor de auteur echte verhalen gebruikte. De kinderen in het kamp zoeken er naar een nieuwe familie, maar proberen ook hun oude leven niet te vergeten.
februari 2021
(4)
Uitgeverij Lannoo geeft al enige tijd boeken uit in deze rijk geïllustreerde non-fictiereeks voor kinderen. Nu is het heelal aan de beurt, een must-read voor iedereen die van de ruimte houdt.
mei 2021
(77)
Enne Koens heeft al een aantal prijzen gewonnen met eerder werk. In dit nieuwe boek gaat Dena op zoek naar de geadresseerde van een mysterieuze brief.
maart 2021
(22)
Na twee eerdere boeken in deze reeks is het nu de beurt aan 100 verhalen over Nederlandse vrouwen. Uitgeverij Rose Stories vertaalde de eerdere edities, maar heeft dankzij een crowdfund-actie een eigen editie kunnen maken.
maart 2021
(15)
Na een boek voor zijn zoon, Samen hier, schrijft en illustreert Oliver Jeffers er ook een voor zijn dochter. In dit verhaal bouwen een vader en dochter hun leven samen, met speciale materialen.Over de auteur

Hebban Crew

2366 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Verwacht: Young Adult en Junior in voorjaar 2021