Hebban vandaag

Nieuws /

Verwachte fictie (28): Een charmante sociopaat

Welke boeken arriveren de komende dagen vers van de pers in de winkel? Grootse literatuur, nagelbijtende spanning, onwereldse fantasy of goedvoelende feelgood? Hebban legt wat titels in de week.

A.J. Rich - Opgejaagd (Luitingh-Sijthoff). A.J. Rich is het pseudoniem van het Amerikaanse auteursduo Amy Hempel en Jill Ciment. De 63-jarige Hempel is journaliste en schrijfster van korte verhalen. Verder doceert ze creative writing aan de universiteit van Florida. Haar 3 jaar jongere collega Ciment geeft aan dezelfde universiteit les. Verder is ze auteur van enkele romans, waaronder Heroic Measures. Deze is verfilmd en sinds kort onder de titel Ruth & Alex (met hoofdrollen voor Morgan Freeman en Diane Keaton) in de bioscoop te zien.  In het debuut van A.J. Rich is de 30-jarige Morgan verloofd met Bennett, een bezitterige, maar charmante man. Op een dag treft ze haar verloofde thuis aan, op gruwelijke wijze vermoord. Als ze zijn ouders inlicht, ontdekt ze dat hij een sociopaat was. Hij had meerdere verloofden, die hij allemaal hetzelfde voorspiegelde. Dan worden deze vrouwen een voor een vermoord. Het verhaal is gebaseerd op een persoonlijke ervaring van thrillerschrijfster Kathy Reichs.

Chantal van Mierlo - De nummers (Ambo|Anthos). ''De Ik ben Pelgrim van de Lage Landen'', zegt de uitgever. En ook: ''Dit debuut brengt het James Bond-gevoel beangstigend dichtbij.''  Centraal in Van Mierlo's boek staat de vraag: wat als de Europese Unie niet het beste met ons voor lijkt te hebben? Hoofdpersoon in De nummers is Sara. Wanneer zij 's nachts uit een autowrak wordt bevrijd, realiseert ze zich niet meteen dat haar redder daarbij vreemde keuzes maakt. In plaats van haar bij een ziekenhuis af te zetten, neemt de zwijgzame Chris haar mee naar zijn schuilplaats diep in de Belgische Ardennen. Hij verzorgt haar wonden, maar haar houdt haar tegelijkertijd op afstand. Sara zit vol vragen. Waarom verschanst hij zich in de bossen? Is hij op de vlucht? Klopt het dat er andere mensen zijn die ze niet mag zien? Weer thuis in Utrecht heeft ze er moeite mee haar leven op te pakken. Al snel wordt duidelijk dat haar verblijf in de Ardennen nog een nasleep krijgt. Ze wordt geschaduwd. Wie achtervolgt haar? Hoe groot is de macht waartegen ze vecht?

Jessica Clare - Het meisje en de miljonair (Boekerij). 
Jessica Clare is een van de drie pseudoniemen van een USA Today-bestsellerauteur. Haar andere schuilnamen zijn Jill Myles en Jessica Sims. Als Jessica Clare schrijft ze erotische romans. In haar nieuwste boek staat vastgoedmagnaat Hunter Buchanans centraal. Zijn duistere verleden heeft hem getekend. Al leeft hij als een koning op het royale landgoed van zijn familie, zijn dagen brengt hij door in eenzaamheid. Op het gebied van de liefde heeft Hunter het al bijna opgegeven — tot hij een bijzondere, roodharige schoonheid ontmoet en een ingewikkeld plan smeedt om haar te strikken. Gretchen Petty zit te springen om geld en een nieuwe koers voor haar leven. Dus wanneer ze een baan krijgt aangeboden in een landhuis in upstate New York, grijpt ze die kans met beide handen aan. De eigenaardigheden van haar nieuwe baan kan ze aanvankelijk nog wel negeren, maar de aantrekkingskracht van haar nieuwe baas is onontkoombaar. Hunter is bang dat zijn plan aan het licht komt voor hij het heeft kunnen uitvoeren. Op haar beurt wil Gretchen hem leren dat niet alles in het leven te plannen valt…

Julie Kagawa - Pupil (HarperCollins Holland). Nieuwe young adult-fantasyroman van de schrijfster die doorbrak met haar Iron Fey-serie. Pupil gaat over een geheim genootschap en een verboden liefde. Lang geleden hebben de drakendoders van de Orde van St.-Joris de draken bijna uitgeroeid. Maar ze zijn er nog steeds, en hun aantal neemt zelfs toe onder de ijzeren heerschappij van Talon. Ember en haar broer Dante zijn jonge draken die voor het eerst worden losgelaten in de mensenmaatschappij. Eén zomer lang mogen ze als gewone tieners van hun relatieve vrijheid genieten vóór Talon beslist over hun toekomst. Broer en zus vermaken zich uitstekend met vrienden aan het strand, maar vooral de opstandige Ember wordt nauwlettend in de gaten gehouden. Een van haar nieuwe vrienden is de knappe, serieuze Garret, van wie ze zeer ondrakelijke maar menselijke kriebels in haar buik krijgt. Wat ze niet weet, is dat Garret is opgevoed met maar één doel: hij moet draken die zich verborgen houden tussen de mensen opsporen en vernietigen.Over de auteur

Hebban Crew

2130 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Verwachte fictie (28): Een charmante sociopaat

Gesponsorde boeken