Hebban vandaag

Nieuws /

Verwachte fictie (29): Terug naar Maycomb

Welke boeken arriveren de komende dagen vers van de pers in de winkel? Grootse literatuur, nagelbijtende spanning, onwereldse fantasy of goedvoelende feelgood? Hebban legt wat titels in de week.

Harper Lee - Ga heen, zet een wachter (De Bezige Bij). Een van de meest besproken boekuitgaven van dit jaar. Vervolg op het wereldberoemde Spaar de spotvogel (To Kill a Mockingbird) uit 1960. De nu hoogbejaarde Amerikaanse schrijfster Harper Lee schreef dit manuscript zelfs eerder dan To Kill a Mockingbird, maar de redacteuren van Lee vonden dat ze het nog maar eens flink onder handen moest nemen. Het manuscript raakte daarna zoek, maar werd in augustus 2014 aangetroffen in een opslagbox. In Ga heen, zet een wachter komen vele personages uit Spaar de spotvogel voor, maar het verhaal speelt zich twintig jaar later af. Jean Louise Finch (of Scout, zoals ze wordt genoemd) keert terug naar haar geboorteplaats Maycomb om haar vader te bezoeken. Wanneer ze haar vaders kijk op de maatschappij probeert te doorgronden, wordt ze gedwongen persoonlijke en politieke dilemma's onder ogen te zien. Daarbij moet ze haar gevoelens onderkennen omtrent de plek waar ze haar jeugd doorbracht.

Terri Blackstock - Ademnood (Kok ten Have). Spannende roman over een alleenstaande moeder die een schokkende ontdekking doet over de vader van haar dochter. Holly Cramer houdt de identiteit van de vader van haar baby angstvallig verborgen voor vrienden en familie. Maar dan staat op een dag de politie voor de deur die vraagt of ze ene Creed Kershaw kent. Hij wordt gezocht voor een moord. Holly gaat zelf op onderzoek uit, maar dit neemt een dramatische wending als zij en haar dochtertje door Creed gegijzeld worden. De uren tikken weg, en dan ontdekt Holly dat hij Leonard Miller kent, de moordenaar van zowel haar zwager als de verloofde van haar zus. Ademnood is het laatste deel in de serie In het maanlicht en is los te lezen, maar kan ook gelezen worden als het vervolg op Moordblog en Dubbelleven.

Robin Benway - Emmy & Olivier (de Fontein Tirion). Young adult-roman voor meisjes vanaf 13 jaar. Wat doe je als je beste vriend na tien jaar afwezigheid plotseling op de stoep staat?  De zeventienjarige Emmy krijgt de schrik van haar leven wanneer haar buurjongen na tien jaar vermissing plotseling weer voor de deur staat. Olivier en zij waren onafscheidelijk tot hij op zijn zevende ontvoerd werd. Zijn verdwijning zette haar wereld op zijn kop. Zou Olivier haar na al die jaren nog herkennen? Is er iets over van hun speciale band? Tijdens geheime surfdates leert Emmy Olivier opnieuw kennen. Hij is veranderd - langer, breder, mannelijker - maar nog net zo leuk. Wat is er precies gebeurd op zijn zevende? En welke rol speelt Emmy in dit drama?

Sophie Kinsella - Niet te filmen (Moon). Jeugdroman waarin vriendschap, romantiek en humor de weg naar herstel moet zijn voor een meisje dat te kampen heeft met fobieën. Een angststoornis maakt het dagelijks leven van de veertienjarige Audrey behoorlijk lastig. Ze heeft baat bij de gesprekken met haar psycholoog, maar ze komt pas echt tot bloei wanneer ze Linus ontmoet, een teamgenoot van haar oudere broer. Linus snapt haar. Schrijfster Sophie Kinsella verkreeg grote bekendheid met de Shopaholic-serie.

Jonathan Stroud - Lockwood en Co 1 - De schreeuwende wenteltrap (Luitingh-Sijthoff). Fantasyroman voor young adults. Het kleinste, meest ongeorganiseerde, maar zonder twijfel allerbeste bureau dat op geesten jaagt is Lockwood & Co. Medewerkers: de charismatische eigenaar Anthony Lockwood, boekenwurm George Cubbins en nieuwkomer Lucy Carlyle. De drie staan voor hun moeilijkste klus tot nu toe. Het beruchte landgoed Combe Carey Hall moet geestvrij worden gemaakt. Geen van de vorige geestenjagers is ooit teruggekeerd. Anthony, Lucy en George moeten al hun talenten inzetten om te strijden tegen de geest van de Schreeuwende Wenteltrap en... om in leven te blijven. 

J.D. Robb - Vermoorde liefde (Boekerij). Inspecteur Eve Dallas is bezig met een onderzoek naar een seriemoordenaar en doet een schrikbarende ontdekking: alle slachtoffers zijn te herleiden naar datingservice ­Personally Yours. Een onbekende wereld voor Eve, waarin aan de ene kant ­mensen naar ware liefde zoeken, terwijl aan de andere kant de seriemoordenaar zijn volgende slachtoffer selecteert. Een wereld waarin zowel mannen als vrouwen zonder met hun ogen te knipperen de kracht van liefde omwisselen voor het ultieme bedrog.Over de auteur

Hebban Crew

2125 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Verwachte fictie (29): Terug naar Maycomb

 

Gerelateerd

Over

Harper Lee

Harper Lee

Harper Lee (1926-2016) was een Amerikaans schrijfster. Zij werd bekend door haar...

Gesponsorde boeken