Advertentie

Hebban vandaag

Boek&nieuws /

Verwoesting centrum Rotterdam 75 jaar geleden

Op 14 mei 1940 werd het centrum van Rotterdam verwoest door een Duits bombardement. Hebban Vandaag zeeft, bekijkt, leest het nieuws en zoekt er, al dan niet met een knipoog, een passend boek bij.

Vandaag precies 75 jaar geleden lieten Duitse gevechtsvliegtuigen hun bommen vallen boven Rotterdam. Zo'n 850 doden en duizenden gewonden waren het gevolg. De bommen en de daarop volgende branden hadden een verwoestend effect op het centrum en delen van de wijken die daar om heen lagen.
Vandaag herdenkt Rotterdam op verschillende plaatsen het bombardement. Burgemeester Ahmed Aboutaleb spreekt vandaag tijdens de herdenking van het ultimatum bij het monument aan de Statenweg. Ook neemt hij het woord tijdens de herdenking van het bombardement op Plein 1940 bij het beroemde beeld De Verwoeste Stad van Zadkine.

Van bestsellerauteur Simone van de Vlugt verscheen in maart de historische roman De lege stad. Hierin wordt het verhaal verteld van Katja van wie tijdens het bombardement op Rotterdam haar ouderlijk huis verwoest wordt en die bijna de helft van haar familie kwijtraakt. Samen met haar man zorgt ze hierna voor haar overgebleven broertjes en zusjes. Dit wordt steeds moeilijker naarmate de oorlog en de ontberingen langer duren.

Bron: AD.nl, Telegraaf.nlOver de auteur

Natascha van der Stelt

462 volgers
839 boeken
20 favoriet
Auteur


Reacties op: Verwoesting centrum Rotterdam 75 jaar geleden

 

Gerelateerd

Over

Simone van der Vlugt

Simone van der Vlugt

Simone van der Vlugt (Hoorn, 1966) hoort bij de top van de Nederlandse thrillera...

Gesponsorde boeken