Advertentie

Hebban vandaag

Nieuws /

Verzameld werk Haagse Harry-tekenaar in aantocht

Een boek met het verzamelde werk van de in 2014 overleden striptekenaar Marnix Rueb verschijnt eind februari. Zijn vriend Sjaak Bral twitterde dat het het een boek met '144 pagina’s Haagse teringongein' wordt. Het boek verschijnt in een eenmalige oplage.

Marnix Rueb overleed in oktober 2014 op 59-jarige leeftijd aan de gevolgen van longkanker. De bekendste strip van Rueb was Haagse Harry, een grofgebekte figuur met 'een matje'. Over Haagse Harry verschenen sinds 1991 vijf albums, waarvan er vele honderdduizenden werden verkocht.

Den Haag staat de komende maand op verschillende manieren stil bij het verscheiden van Rueb. Behalve de publicatie van zijn verzamelde werk wordt er dit jaar ook een standbeeld van Haagse Harry neergezet op de Grote Markt in Den Haag. Het ruim twee meter hoge beeld komt te staan op de Tramtunnel, met uitzicht op de toren van de Grote Kerk. In het beeld zit 3000 kilo klei verwerkt. 'Niet te wenag', zou Harry zeggen. 

Het beeld van Haagse Harry kon worden gemaakt dankzij een geldbedrag dat hoorde bij de postuum uitgereikte Haagse Cultuurprijs die de gemeente heeft geschonken aan de geestelijk vader van Harry. Ruebs vriend, cabaretier Sjaak Bral, liet gisteren via Twitter weten dat hij de eerste pagina's van het verzameld werk van Rueb heeft gezien. 'Zó trots op hem.' Liefhebbers kunnen het boek bestellen vanaf 25 februari via www.iklulhaags.nl.Over de auteur

Hebban Crew

2128 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Verzameld werk Haagse Harry-tekenaar in aantocht

 

Gerelateerd

Over

Marnix Rueb

Marnix Rueb

Marnix Rueb, de bedenker en tekenaar van Haagse Harry, overleed op 59-jarige lee...

Gesponsorde boeken