Hebban vandaag

Nieuws /

Via een app papieren boeken delen en ruilen

door Lindy (Hebban Crew) 12 reacties
Han van der Veen en Albert Wierenga bedachten en ontwikkelden de app ‘Peerbook’, waarvan de bètaversie deze maand live gaat. Dat meldt Boekblad. Via de app kunnen mensen hun boeken aanbieden en ruilen of zelf op zoek naar een missend boek, en daardoor in contact komen met andere boekliefhebbers.


De app is bedoeld om mensen de boeken te laten delen die stof vergaren in de boekenkast, maar ook om hen in contact te brengen met mensen uit de buurt. Grafisch ontwerper Wieringa: “In de app wordt gebruik gemaakt van de geolocatie van de smartphone of tablet, via gps of wifi. Er wordt dan in een straal van 5 kilometer gezocht naar aangeboden boeken. Op die manier vind je iemand die het juiste boek heeft, maximaal op fietsafstand. Wij hopen dat mensen boeken vinden, maar ook dat ze elkaar echt ontmoeten. Wie weet waar dat tot kan leiden”  

Wieringa zette een paar jaar geleden samen met Van der Veen de website Spull op, een soortgelijk idee maar dan gericht op studenten en hun studieboeken. Peerbook is daarop het vervolg. Het gaat hierbij nadrukkelijk om papieren boeken, e-books worden buiten beschouwing gelaten. "Het uitlenen van e-boeken is veel te veel gedoe, wij hebben ook gezien hoe Tom Kabinet dat verging. Het is gewoon niet te controleren of iemand betaald heeft voor een e-boek en wij willen daar geen risico’s mee lopen. Daarnaast vinden wij het element waarbij mensen elkaar kunnen ontmoeten belangrijk, en dat is niet noodzakelijk bij een digitaal product."

Deze maand wordt de app getest. Wil je deel uitmaken van het testteam, dan kun je je aanmelden via Peerbook. De officiële lanceringsdatum is nog niet bekend en hangt af van de gegeven feedback. In ieder geval zal eerst een Android-versie live gaan, later volgt een iOS-versie.  


Bron: Boekblad.nlOver de auteur

Lindy (Hebban Crew)

770 volgers
399 boeken
7 favoriet
Hebban Crew


Reacties op: Via een app papieren boeken delen en ruilen

 

Gesponsorde boeken