Advertentie

Hebban vandaag

Nieuws /

Vier het jubileum van Jacques Vriens en win!

door Lindy (Hebban Crew) 1 reactie
In 40 jaar tijd meer dan 100 boeken schrijven en daar ruim 4 miljoen exemplaren van verkopen. Dat is een hele prestatie! Jacques Vriens viert dit jaar zijn schrijversjubileum en daarom verschijnt zijn debuut vandaag in een wel heel bijzondere uitgave: met een gouden omslag! Kans maken op een exemplaar?


Jacques Vriens is al 40 jaar een van de bekendste en succesvolste kinderboekenauteurs van Nederland. Hij schrijft voor alle leeftijden en in diverse genres. In 1976 verscheen zijn eerste boek Die rotschool met die fijne klas, dat tot op de dag van vandaag nog een populair boek onder jonge lezers is. Maar ook zijn boeken over meester Jaap en 'De bende van de Korenwolf' zijn uitgegroeid tot geliefde series. Daarnaast schreef hij o.a. Achtste-groepers huilen niet en Oorlogsgeheimen. Beide verhalen werden verfilmd. Ook waren veel verhalen op de planken te bewonderen. In het theaterseizoen 2017/2018 wordt de theaterbewerking van Achtste-groepers huilen niet opgevoerd, in samenwerking met KiKa.      

Aan de redactie van Hebban bekent de auteur: “Bijzonder om na veertig jaar nog steeds kinderboekenschrijver te mogen zijn. Ik kom regelmatig kinderen tegen die zeggen: ‘Mijn vader en moeder waren ook al fan van jou!’ Dan voel ik me best (een beetje) oud, maar ik ben er ook hartstikke trots op!”  

Ook adjunct-uitgever Lieneke Ipema van Van Holkema & Warendorf, het fonds waarin de boeken van Vriens verschijnen, is trots op haar auteur en neemt de gelegenheid dus graag te baat om de loftrompet af te steken. Tegenover Hebban verklaart ze: ‘Jacques Vriens is een meesterverteller van ongekende klasse. Al 40 jaar staat hij aan de top van de Nederlandse kinderboeken - and still going strong! Jacques is een begenadigd schrijver, een enthousiast spreker en bovenal een aimabel mens. Om met hem te mogen samenwerken is altijd een feestje!’  

En tijd voor een feestje is het! Vriens’ debuut Die rotschool met die fijne klas verschijnt vandaag in een jubileumeditie met gouden omslag. In het klassieke verhaal is groep zeven dol op meester Jan Brinkman, want bij hem is het altijd gezellig. Maar directeur Wijnen is het niet erg eens met de manier waarop hij met zijn klas omgaat… Wanneer de kinderen hun meester weten over te halen om met zijn gammele oude auto mee te doen aan een autorace, loopt het uit de hand. Meester Jan wordt met ziekteverlof gestuurd en de strenge directeur neemt zijn groep over. De kinderen zijn boos en bedenken een plan, maar krijgen ze daar hun favoriete meester wel mee terug?  

Om het jubileum van meesterverteller Jacques Vriens te vieren geeft Hebban enkele exemplaren weg van deze speciale jubileumeditie met het gouden omslag. Doe mee aan de winactie en maak kans!      Over de auteur

Lindy (Hebban Crew)

763 volgers
384 boeken
7 favoriet
Hebban Crew


Reacties op: Vier het jubileum van Jacques Vriens en win!

 

Gerelateerd

Over

Jacques Vriens

Jacques Vriens

Jacques Vriens ('s Hertogenbosch, 1946) is een van de meest succesvolle Nederlan...

Gesponsorde boeken