Advertentie

Hebban vandaag

Nieuws /

Vier Nederlanders en twee Vlamingen in de race voor Diamanten Kogel

Op de longlist voor de Diamanten Kogel 2015 die vorige maand openbaar werd, waren de Nederlanders in de meerderheid. De shortlist laat hetzelfde beeld zien. Vier Nederlanders en twee Vlamingen maken kans om de opvolger te worden van Jacob Vis.

Tijdens een bijeenkomst in de Permekebibliotheek in Antwerpen zijn vanavond de zes genomineerden voor De Diamanten Kogel 2015 bekendgemaakt. Uitgeverij Prometheus is met twee genomineerden goed vertegenwoordigd. De volgende auteurs zijn in de race voor deze Vlaamse thrillerprijs:

Michael Berg - Het meisje op de weg (uitgeverij The House of Books)
Jos Dewit - Weg (Witsand)
Daan en Thomas Heerma van Voss - Ultimatum (Prometheus)
Nausicaa Marbe - Smeergeld (Prometheus)
Kim Moelands - De vrouw in de spiegel (A.W. Bruna)
Rudy Soetewey - Bewijs het maar (Kramat)

In totaal zijn 151 spannende boeken ingezonden. De lijst met genomineerden werd samengesteld uit de longlist van 24 titels die op 15 januari werd gepubliceerd. Op de longlist stonden 15 Nederlandse auteurs en negen Vlamingen. De shortlist bestaat uit vier Hollanders (Berg, Heerma van Voss, Marbe, Moelands) en twee zuiderburen (Dewit, Soetewey). Op 16 februari wordt in het stadhuis in Antwerpen bekendgemaakt of de winnaar een Belg of een Nederlander is. De stand is nu 7-6 in het voordeel van Vlaanderen. 

Vorige winnaars: Benny Baudewyns (B), Jef Geeraerts (B), Bob Mendes (B), Esther Verhoef (N), Felix Thijssen (N), Patrick Conrad (B), Simon de Waal (N), Bavo Dhooge (B), Mieke De Loof (B), Elvin Post (N), Almar Otten (N), Rudy Soetewey (B) en Jacob Vis (N).Over de auteur

Hebban Crew

2128 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Vier Nederlanders en twee Vlamingen in de race voor Diamanten Kogel

 

Gerelateerd

Gesponsorde boeken