Advertentie

Hebban vandaag

Nieuws /

Vier verfilmingen op komst

door Tanja Krone 2 reacties
Sinds het succes van films als Lord of the Rings en Harry Potter, en series als Game of Thrones, durven steeds meer maatschappijen het aan om fantasy- en sciencefictionboeken te vertalen naar het grote dan wel kleine scherm. Hieronder nieuws over een paar aankomende verfilmingen/series:

Fabeldieren en waar ze te vinden van J.K. Rowling  
In 2001 heeft J.K. Rowling voor Comic Relief, de Engelse Cliniclowns, het boekje Fabeldieren en waar ze te vinden geschreven. Een boek dat begon als een schoolboek van Zweinstein, maar nu dus ook voor dreuzels beschikbaar is. Op het moment werkt J.K. Rowling aan het manuscript van een filmtrilogie gebaseerd op het boek, waarvan deel één gepland staat voor 17 november 2016. In de trilogie, geregisseerd door David Yates, is een hoofdrol weggelegd voor de fictieve schrijver van Fabeldieren en waar ze te vinden, Newt Scamander. Het gerucht gaat dat Yates hiervoor zijn oog heeft laten vallen op Eddie Redmayne, bekend van zijn rol als Stephen Hawking in The theory of everything.   

De Donkere Toren van Stephen King  
De Donkere Toren wordt wel gezien als het levenswerk van Stephen King. De serie, bestaande uit acht boeken, verhaalt van de scherpschutter Roland van Gilead die het koninkrijk moet redden. Sony slaat de handen ineen met MRC om van deze prachtige en omvangrijke serie een filmreeks te maken, bescheiden beginnend met één film. De huidige versie van het script voor deze film, gebaseerd op het eerste boek, is geschreven door Akiva Goldsman en Jeff Aktevik. Stephen King zelf is erg enthousiast over de verfilming en het script. Op dit moment is Sony op zoek naar een regisseur, maar acteurs als Russell Crowe en Javier Bardem hebben al aangegeven geïnteresseerd te zijn in een rol.  

De Allerzielen-trilogie van Deborah Harkness  
Deborah Harkness is vanuit het niets bekend geworden met haar Allerzielen-trilogie over de heks Diana en de vampier Matthew. De BBC heeft het verhaal nu opgepakt om het te bewerken voor tv. Omdat dit ook echt alle informatie is die we tot nu toe hebben, roept het meer vragen dan antwoorden op. Laten we hopen dat er snel meer nieuws komt.  

De Magiërs van Lev Grossman  
Lev Grossman heeft een trilogie geschreven over een universiteit voor magiërs. Hoewel in 2012 een pilot is gemaakt en afgewezen door Fox, probeert SyFy het dit voorjaar ook uit. Afhankelijk van hoe goed de pilot het doet, zal SyFy de serie verder afmaken of niet. De pilot is geregisseerd door Mike Cahill, met Jason Ralph als Quentin.      Over de auteur

Tanja Krone

50 volgers
227 boeken
0 favorieten


Reacties op: Vier verfilmingen op komst

 

Gerelateerd