Advertentie

Hebban vandaag

Boek&nieuws /

Vierde sterfdag Paul Goeken

Vier jaar geleden overleed Paul Goeken aan de gevolgen van kanker. Een thrillerschrijver met een bescheiden oeuvre, totdat enkele dagen later zijn grote geheim werd prijsgegeven... Hebban Vandaag zeeft, bekijkt, leest het nieuws en zoekt er, al dan niet met een knipoog, een passend boek bij.

Een aantal dagen na het overlijdensbericht zou de voormalig duikschoolhouder in een klap de boeken ingaan als een van de best verkopende thrillerschrijvers van ons land!

Paul Goeken was Suzanne Vermeer en onder die naam dus ook schrijver van negen dikke bestsellers. Als Suzanne Vermeer werd hij genomineerd voor de NS Publieksprijs in 2010 en schreef hij in 2011 een bijzonder record op naam van zijn alterego: Suzanne Vermeer is de enige Nederlandstalige auteur die ooit met zeven titels tegelijk in de Top 60 Spannende Boeken stond. 

Hebban Vandaag blikt terug naar het Paul Goeken in memoriam dat vier jaar geleden op Crimezone.nl werd gepubliceerd en selecteert een paar boeken uit Goekens eigen oeuvre, die het ontdekken meer dan waard zijn. 

Goekens debuut: Hammerhead (2002)

Een duikersechtpaar ziet in de Costa Ricaanse wateren een enorme groep haaien aan zich voorbijtrekken. Twee Braziliaanse broers zijn aan het vissen als een onvoorstelbaar grote groep haaien de koers van hun schip kruist. Een ontmoeting met dramatische gevolgen... 

Goekens eerste thriller bij A.W. Bruna: De orde (2005)

In Granada wordt een imam vermoord. Het is een kille executie: duidelijk de stijl van een beroeps. Op het lijk wordt een kleine, witte lap gevonden met in het midden een rood kruis. Drie dagen later wordt in Barcelona weer een imam geëxecuteerd. En ook nu treft men op het lichaam hetzelfde vreemde merkteken aan. Alles wijst erop dat de eeuwenoude en ooit zeer machtige Tempeliersorde is teruggekeerd. Intussen raakt de Spaanse bevolking steeds meer onder de invloed van een charismatische politicus met extreme denkbeelden...

Beangstigend actueel: De oversteek (2008)

Duizenden Afrikaanse bootvluchtelingen overspoelen wekelijks de Canarische Eilanden, de Balearen en Lampedusa. Van daaruit trekt deze menselijke file richting Duitsland, Nederland, België en Engeland. De Europese regeringen stellen als tegenmaatregel een crisisteam samen. Namens Spanje wordt Alfonso Silva gevraagd zitting te nemen.

Silva stort zich op de problemen, maar terwijl hij weg is van Spanje lopen de zaken thuis snel uit de hand. Bendes bootvluchtelingen nemen in snel tempo de onderwereld over. Aan Carmen Marrero, Silva's opvolger bij de elite-eenheid Nueve, de taak om een adequate oplossing te vinden. Maar dan blijken de problemen veel groter te zijn dan wie dan ook had gedacht...

Hier vind je een overzicht van alle Hebban Vandaag-artikelen en inspiratieboeken.

 Over de auteur

Sander (Hebban Crew)

1055 volgers
472 boeken
24 favoriet
Hebban Crew


Reacties op: Vierde sterfdag Paul Goeken

 

Gerelateerd

Over

Paul Goeken

Paul Goeken

Paul Goeken (4 oktober 1962 - 21 juni 2011) begon in 1993 een zwemschool en bouw...

Gesponsorde boeken