Advertentie

Hebban vandaag

Listmania /

Vijf boekentips van Inge Schilperoord

Boek van de week-auteur Inge Schilperoord debuteerde vorige week met haar roman 'Muidhond', maar welke literatuur las ze zelf eigenlijk graag? Speciaal voor Hebban maakte Inge een lijstje met vijf boekentips!

Het hart is een eenzame jager (The Heart is a Lonely Hunter ) - Carson McCullers
"Het boek met de mooiste titel ooit. Ontluisterend portret van het racistische, arme zuiden van de VS in de depressie van de jaren ’30. Verteld door de ogen van vijf personages, waaronder een raadselachtige doofstomme en het intelligente, jongensachtige pubermeisje Mick dat muziek in haar hoofd hoort."

Vraag het aan het stof (Ask the Dust) - John Fante
"Geweldig semi-autobiografisch boek over de Italiaans-Amerikaanse Arturo Bandini. Arm en woest ramt hij nacht na nacht in armzalige kamertjes en vervallen hotels slecht verkochte verhalen uit zijn typemachine. Onvergetelijke schets van Bandini’s gepassioneerde haat-liefdeverhouding met het schrijven, de Mexicaanse serveerster Camilla Lopez en de gore stad LA."

Een vreemde in deze wereld  (A Stranger in This World) - Kevin Canty
"Fascinerende verhalen, realistisch, beklemmend maar ook poëtisch. Meesterlijk beschrijft Canty de innerlijke wereld van zijn personages en tegelijkertijd de afstand die ze voelen tot zichzelf en de wereld om hen heen."  

Van muizen en mensen (Of Mice and Men) - John Steinbeck
"Een grote miniatuur van een roman waar alles in zit. Briljant vertelde zoektocht van twee dagloners in het Californië van begin 20ste eeuw naar een beter leven, vol sublieme dialogen."  

Vrij (The Free) - Willy Vlautin
"In kale taal vertelde, rauwe, tedere verhalen van gewone mensen op zoek naar een beetje warmte. Tragisch, maar ook eindeloos mooi."

Welke van deze boeken wil jij nog lezen of heb je al gelezen? Zet ze op je boekenplankjes!

Over Inge Schilperoord:
Inge Schilperoord (1973) werkt als redacteur en recensent voor Psychologie Magazine, NRC Handelsblad, De Groene Amsterdammer en Crossing Border Magazine. Daarnaast is ze forensisch psycholoog bij onder andere het Pieter Baan Centrum. Muidhond (2015) is haar debuutroman.

Over Muidhond :
De mensen moesten hem niet, dat was altijd zo geweest. Maar de natuur nam hem zoals hij was. Nadat Jonathan bij gebrek aan bewijs is vrijgesproken van tbs, keert hij terug naar het krappe huisje in het vissersdorp waar hij samen met zijn eenzame moeder woont. Hij verheugt zich erop om weer met hond Milk in de duinen te kunnen wandelen. Al snel krijgt hij gezelschap van zijn nieuwe buurmeisje, die door haar moeder aan haar lot wordt overgelaten. Jonathan is bang om opnieuw de fout in te gaan en probeert haar op afstand te houden. Gewetensvol maakt hij de oefeningen die zijn psycholoog hem in de gevangenis heeft gegeven. Maar zijn hoofd wordt voller en voller en hij lijkt de controle te verliezen. In het ongekend dicht op de huid geschreven Muidhond slaagt Inge Schilperoord erin om de lezer deelgenoot te maken van de worstelingen van een pedofiel. Met haar trefzekere pen en ijzingwekkende narratieve beheersing maakt ze een overrompelende entree in onze letteren.

Benieuwd naar deze roman? Tot maandag 13 april maak je nog kans op een exemplaar van Muidhond !
Doe mee met de giveaway!Over de auteur

Daphne van Rijssel (crew)

1 volger
0 boeken
0 favorieten


Reacties op: Vijf boekentips van Inge Schilperoord

 

Gerelateerd

Over

Inge Schilperoord

Inge Schilperoord

Inge Schilperoord (1973) werkt als redacteur en recensent voor Psychologie Magaz...

Gesponsorde boeken