Hebban vandaag

Advertorial /

Vijf draken redden de wereld in de jeugdboekenserie 'Vleugels van vuur'

door Hebban Crew 2 reacties
Tui T. Sutherland schrijft als onderdeel van het Erin Hunter-pseudoniem boeken in de series 'Warrior Cats' en 'Seekers', maar heeft daarnaast onder eigen naam ook een zeer succesvolle jeugdboekenreeks, 'Vleugels van vuur'. Het eerste deel heeft inmiddels een Nederlandse vertaling gekregen: lees op Hebban een sneak preview van 'De drakenprofetie' en doe mee met de winactie.

Tui T. Sutherland (1978, Venezuela) werkte jarenlang als kinderboekenredacteur voor ze zelf begon met schrijven. Inmiddels heeft ze meer dan veertig boeken op haar naam staan voor kinderen en jongeren. Zo schrijft ze mee aan de reeksen 'Warrior Cats' en 'Seekers' onder het gedeelde pseudoniem Erin Hunter en heeft ze met haar zus Kari Sutherland de trilogie 'Het fabeldierenpark' geschreven. Zo kennen we haar in Nederland en Vlaanderen, maar Sutherland is in het buitenland vooral bekend om haar inmiddels veertiendelige (!) kinderboekenserie 'Vleugels van vuur'. De serie deel verkocht al meer dan negen miljoen exemplaren wereldwijd en stond 73 weken in de New York Times bestsellerlijst.

'Als de oorlog twintig jaar heeft gewoed...
komen de drakenjongen.'
Uit: De drakenprofetie

De boeken worden nu voor het eerst naar het Nederlands vertaald, waarbij Sofia Engelsman in ieder geval al het eerste deel De drakenprofetie onder handen heeft genomen. Het tweede deel, De terugkeer van de troonopvolger, zal in het voorjaar van 2022 in de boekhandels liggen. De reeks is, net zoals bij 'Warrior Cats', onderverdeeld in verschillende saga's. Het eerste verhaal omspant vijf boeken en heet – net zoals het eerste deel – 'De drakenprofetie'. Hierin staan vijf zeer verschillende draken centraal. Ze zijn elk van een andere stam, maar worden verbonden door een eeuwenoude voorspelling die het einde van de oorlog belooft. Het boek is geïllustreerd met een kaart, de draken en andere tekeningen door Joy Ang.

De drakenprofetie

Zeven drakenstammen zijn al generaties lang verwikkeld in een uitzichtloze oorlog. Alle hoop is gevestigd op vijf jonge draken die volgens een oude profetie vrede zullen brengen in het koninkrijk. Klei is een van die vijf uitverkoren draken. Hij leidt een verborgen bestaan in een grot waar hij door een geheimzinnig genootschap tegen zijn zin wordt vastgehouden. Daar wordt hij opgeleid tot strijder. Maar wil hij dat wel zijn?

Als hij samen met de andere vier draken uit de grot weet te ontsnappen om op zoek te gaan naar hun families, blijkt de drakenwereld nog meedogenlozer dan ze altijd verteld is. In het zinderende avontuur dat volgt, ontdekt Klei dat hij misschien niet de grootste strijder is, maar wel beschikt over een uitzonderlijke heldenmoed. En die is hard nodig om het leven van zijn vrienden te redden en de eerste stappen te zetten op weg naar de vrede…

Leesfragment

Sla jij geen enkel spannend drakenboek over en ben je op zoek naar een nieuwe serie voor 9 jaar en ouder? De avonturen van Klei en zijn vrienden zal voor heel wat uren leesplezier zorgen. Hieronder vind je alvast een sneak preview van De drakenprofetie. Ook kun je meedoen aan de winactie waarbij je dit eerste deel kunt winnen.

Lees hier de eerste pagina's

'Drie koninginnen die vlammen en branden.
Twee zullen sterven, maar één zal veranderen.'
Uit: De drakenprofetie

De draken van Pyrra

In de wereld van Pyrra regeren draken. Elke stam heeft zich aangepast aan hun omgeving, waardoor ze inmiddels heel verschillend zijn en oorlog met elkaar voeren. Ze worden allemaal geleid door een koningin en hebben een grote liefde voor schatten. In hun wereld leven ook mensen, maar de draken beschouwen hen als prooi – net zoals koeien, herten en buffels. Mensen gedragen zich wel vreemder dan andere prooi, soms komen ze met kleine zwaarden naar hun grotten toe en proberen ze een gevecht te starten. Maar gelukkig vinden de draken dat niet zo'n groot probleem. Als hun prooi besluit naar hen toe te komen, vinden ze dat best handig.

Volgens de drakenwetten wordt een stam altijd geleid door een koningin. Zij kan uitgedaagd worden door haar dochters of zussen: als ze wint, blijft ze koningin, maar als ze verliest, zal de uitdager regeren. Tot de koningin van de ZandVleugels onverwacht gedood werd door een mens, die er met haar schatten vandoor ging. Plotseling was er geen koningin meer en begonnen haar drie dochters te vechten om de troon. Ze zijn al jaren met elkaar in oorlog, en hebben inmiddels alle drakenstammen bij hun strijd betrokken. Tenslotte is er ook een verdwenen schat, en die wil elke drakenstam wel voor zichzelf opeisen.

Toch zijn er ook draken die genoeg van hebben van het vechten. Zij zijn een geheime organisatie gestart, de Vredesklauwen. Een NachtVleugel, die soms de toekomst kunnen voorspellen, heeft namelijk een profetie gedaan: vijf jonge draken van verschillende stammen zullen samenkomen en een einde maken aan de oorlog.

Bron: website Tui T. Sutherland

'Vijf eieren, in de helderste nacht uitgekomen.
Vijf draken die het oorlogsgeweld intomen.'
Uit: De drakenprofetie

Interview met de auteur

Publishers Weekly sprak met Tui T. Sutherland over haar boekenserie, die ter ere van de verschijning in het Nederlands ook vertaald is door vertaler Sofia Engelsman. De auteur vertelt over haar carrière, de strakke deadlines die ze aanhoudt, inspiratie halen uit natuurdocumentaires, hoe het is om te schrijven vanuit het perspectief van een draak en nog veel meer.

'Ik verveel me nooit, omdat ik telkens weer overstap naar nieuwe personages en hun situatie en geschiedenis, en hoe ze daarmee omgaan. Ik heb niet zoveel met fantasyverhalen waarin er één held is die de wereld gaat redden en waar iedereen eigenlijk de hele tijd op zit te wachten. Ik vind het boeiender om te laten zien dat iedereen zijn eigen verhaal heeft en een groot verschil kan maken. Daarom vind ik het zo leuk om het verhaal vanuit een bepaald personage te vertellen en dan weer over te stappen naar een ander personage en het allemaal weer door andere ogen te bekijken.'

Lees het interview

'Uit duisternis zal het licht weer stromen. De drakenjongen komen...'
Uit: De drakenprofetie

Winactie

Ben je na het lezen van de sneak preview overstag en wil je dit eerste deel van 'Vleugels van vuur' toevoegen aan je collectie kinderboeken? Hebban mag in samenwerking met uitgeverij Gottmer vijf exemplaren van De drakenprofetie weggeven. Kijk snel hoe je mee kunt doen:

Naar de winactieOver de auteur

Hebban Crew

2212 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Vijf draken redden de wereld in de jeugdboekenserie 'Vleugels van vuur'

 

Gerelateerd

Over

Tui T.  Sutherland

Tui T. Sutherland

Tui T. Sutherland (1978, Venezuela) werd na haar studie kinderboekenredacteur b...


Gesponsorde boeken