Advertentie

Hebban vandaag

Nieuws /

Vijf favorieten van meneer Wateetons

Vijf favorieten van Meneer Wateetons is het tweede deel uit een serie mini-interviews op Hebban Culinair. Bekende koks en kookboekenauteurs vertellen over hun vijf favorieten in de keuken.
Meneer Wateetons schrijft over eten in zijn blog wateetons.com en geeft workshops worstmaken en over rook.


Gerecht
Zuurkool (met rookworst natuurlijk). Als klein meneertje at ik al liever een restantje koude zuurkool van de avond ervoor, dan een boterham met hagelslag. Het mooie is dat je het helemaal zelf kunt maken, aardappels uit je tuintje, zuurkool kun je vrij eenvoudig zelf fermenteren van witte kool en ook die worst maak je, en rook je, natuurlijk zelf.

Kookboek
Harold McGee - Over Eten en Koken. Ik hou eigenlijk niet echt van koken, kan het ook niet geweldig en de opmaak van mijn borden is verschrikkelijk. Ik vind het vooral leuk om uit te vinden hoe producten, gerechten en technieken in elkaar steken. Er is daarom geen boek dat vaker opgeslagen ligt op de keukentafel dan dit standaardwerk van Harold McGee

Ingrediënt
Ik gebruik meer venkelzaad dan mevrouw Wateetons kan hebben.

Keuken
Ik ben een alleseter. Maar alle Zuid-Europese keukens zijn geliefd in huize Wateetons. Alles is daar op een vanzelfsprekende manier lekker.

Kookgereedschap
Mijn vacumeerapparaat, €25 van marktplaats, is mijn allerfavorietste gereedschap. Alles wat je vacumeert ziet er professioneel en gelikt uit. Bovendien houdt het alles mooi vers en kun je er goed mee invriezen, pekelen en sous vide koken. En een gevacumeerd cadeautje geeft net even leuker dan iets in een papiertje van de Hema.

Blog: wateetons.comOver de auteur

Natascha van der Stelt

478 volgers
787 boeken
20 favoriet
Auteur


Reacties op: Vijf favorieten van meneer Wateetons

 

Gerelateerd

Over

Meneer Wateetons

Meneer Wateetons

Meneer Wateetons eet, soms wel drie keer per dag. Een geweldige kok is hij niet,...